/ - FOTO: ATA IMAGES
20/06/2022 u 22:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чанак након посјете Украјини: Ову земљу нападају Путинове звијери, немају милости

У Украјини су били изненађени што је неко из Србије дошао ко се стиди домининатне политике у својој земљи, казао је он

Предсједник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак поручио је након посјете Украјини да га изненадила количина руске бруталности у смислу деструкције.

- Они не освајају градове, они их руше па освоје згаршите. То нема везе са ратом, видио сам Вуковар својим очима, знам одлично како изгледа рат. Ово је деструкција и и уништавање Украјине и украјинског народа и знао сам од почетка. Зна се ко је агресор, а ко је жртва. Украјинци бране своју земљу, а нападају је Путинове звијери. То су звијери које убијају све пред собом. Гдје год да сам био је постојао траг вјере да постоји траг људскости, руски окупатор нема милост ни према коме, то људи виде. Видите страх који носи одлучност да се у руке Русима не предају. Били смо први из Србије који су тражили састанак са властима. Од Kијева до Харкова нисмо срели ниједног странца, од границе до Харкова нешто Пољака и Њемаца-  рекао је Чанак.

Чанак тврди да су на улазу у Украјину три пасоша издвојена – руски, бјелоруски и српски.

- Онда су мени, иако сам имао писмо од амбасаде, због мог дјеловања узели отиске свих 10 прстију. Морао да сам будем евидентиран. У Украјини су иначе били изненађени што је неко из Србије дошао ко се стиди домининатне политике у својој земљи- закључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:49