Dačić / foto: SPUTNIK/LOLA ĐORđEVIĆ
02/03/2023 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Hvala svima koji ne priznaju Kosovo

Vodimo odgovornu politiku, čineći sve da interesi Srbije, ali i regionalni mir i stabilnost budu zaštićeni, poručio je Dačić u Bakuu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zahvalio je danas u Bakuu, gdje se održava Samit Pokreta nesvrstanih zemalja, u formatu Kontakt grupe, brojnim članicama tog pokreta koje stoje uz Srbiju i koje su dosledne principima poštovanja međunarodnog prava, ne priznajući jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

- Srbija je u potpunosti posvećena miru i dijalogu koji se, uz posredovanje Evropske unije, vodi između Beograda i Prištine- rekao je šef srpske diplomatije.

Dačić je poručio da će Srbija, polazeći od dobro poznatog principa “pacta sunt servanda”, nastaviti da insistira da prethodno postignuti i potpisani dogovori budu implementirani, kako bi proces bio kredibilan i kako bi mogao da se nastavi u dobroj vjeri.

- Vodimo odgovornu politiku, čineći sve da interesi Srbije, ali i regionalni mir i stabilnost budu zaštićeni - istakao je Dačić.

On je rekao da Pokret nesvrstanih zemalja uvek može i treba da računa na prijateljstvo i partnerstvo Srbije.

- Čvrsto vjerujemo u svijet u kojem vladaju dijalog i saradnja na bazi ravnopravnosti, želja za kompromisom i težnja ka očuvanju mira - rekao je Dačić.

U Bakuu se danas održava Samit Pokreta nesvrstanih zemalja, u formatu Kontakt grupe, a Dačić je u ime Vlade Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića zahvalio Azerbejdžanu na organizaciji sastanka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:38