Драган Ђилас / - ФОТО: ССП
15/06/2022 u 21:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђилас: Нисам тројански коњ, али се понекад осјећам као магарац

- Могу да кажем и да је магарац твроглава животиња, и паметна, може много да научи. Ја сам много научио и видјећете како изгледа та наука коју смо стекао, рекао је он

Лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да очекује да у Београду буду расписани нови избори, али да ће они прије бити у марту следеће године, него у децембру ове, како се раније говорило. О томе да ли је вриједио разговор са Вучићем, с обзиром да су од тада односи у опозицији поново погоршани, лидер ССП-а каже да јесте. Он је навео и да не сматра да је "тројански коњ" у опозицији.

 - Апсолутно је вредјело, јер ако дођемо до нових избора и ако на тај начин допринесем да се заштити воља мојих суграђана у Београду. Мислим да су ти односи били неискрени са многих страна и прије овога, ово је искоришћено само као повод, рекао је лидер ССП-а.

„У разговору са Александром Вучићем и у његовим наступима, он је рекао да је спреман за нове изборе, да је питање легитимитета ко има више гласова јесте битна ствар и што се тиче ССП-а, ми смо почели припреме за те изборе, које очекујем прије у марту следеће године, него у децембру ове“, изјавио је Ђилас.

Ђилас је најавио и Изборну скупштину ССП-а за суботу.

 - Четири године не кажем ниста лоше ни о коме у опозицији, али од сада у суботу, када је Изборна скупштина ССП-а, неће више бити ни потребан, ни довољан услов да сарађујете са нама само ако сте против Вучића, биће потребан, али не и довољан. Од вашег понашања, од ваших ставова и програма, господо, зависи да ли ћемо сарађивати. Ја не пријетим, кажем вам искрено, то је обећање, сарађиваћемо са сваким ко нам је програмски близак, нећемо са Народном странком сигурно, и са још некима који су показали некоректно понашање у ова два мјесеца, изјавио је Ђилас.

Европски обавјештајци бавили су недавно и улогом предсједника ССП-а на политичкој сцени. Постоје индиције о "закулисној сарадњи са Вучићем и његовој улози 'тројанског коња' који изазива раздор међу опозиционим странкама и већ неко вријеме их слаби", пренијела је Радио слободна Европа наводе из документа европских обавјештајних служби.

"Европска обавјештајна агенција не постоји, то је под број један. Друго, ваша колегиница из Приштине је рекла да је имала неки увид у тај папир, и онда се на основу тог папира даље прича. Да ли тај папир постоји, ко га је направио, нико данас не зна", коментарише Ђилас.

И додаје - не осјећа се као "тројански коњ".

"О томе се прича у дијелу јавности која сматра да је то битна ствар. Ја се не осјећам као тројански коњ, али се понекад осјећам као магарац, када видим шта сам све урадио и шта смо жртвовали, да би сада о нама тако говорили. Могу да кажем и да је магарац твроглава животиња, и паметна, може много да научи. Ја сам много научио и видјећете како изгледа та наука коју смо стекао", рекао је Ђилас.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:52