/ - ĐILAS SKRINšOT, N1
04/04/2023 u 13:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đilas pozvao Vučića da saopšti datum beogradskih i parlamentarnih izbora

Đilas je na konferenciji za medije podsjetio da su prije tačno godinu dana održani beogradski izbori, na kojima je SNS dobila 70.000 glasova manje od opozicije

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da saopšti datum beogradskih i parlamentarnih izbora, jer je Srbija na prekretnici i građani treba da se izjasne da li žele evropski Beograd i evropsku budućnost Srbije, prenosi N1.

Đilas je na konferenciji za medije podsjetio da su prije tačno godinu dana održani beogradski izbori, na kojima je SNS dobila 70.000 glasova manje od opozicije.

Vučić je tada javno obećao da će ovog aprila biti ponovljeni izbori u Beogradu, ali vidite da ih nema, rekao je Đilas.

-Građani Beograda i Srbije imaju pravo da donesu odluku da li žele evropski glavni grad i evropsku Srbiju ili smatraju da treba da ostanemo van evropskog kontinenta kome istorijski, civilizacijski pripadamo. Siguran sam da će na tim izborima, kad god ih Vučić zakaže, građani Beograda ali i Srbije prihvatiti pravu odluku- rekao je Đilas.

On je istakao da je Vučić javno obećao, posle prošlogodišnjeg razgovora sa njim, da će vanredni izbori u Beogradu biti u aprilu ali je „prevario“ građane.

-Ja sam u lice Vučiću rekao da njegova vlast u Beogradu nije legitimna. Kao predsjedsednik najjače opozicione stranke i nekadašnji gradonačelnik preuzeo sam odgovornost ; da zaštitim volju Beograđana i on je tada javno obećao da će u Beogradu biti vanrednih izbora- istakao je Đilas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:41