Александар Вучић / - FOTO: PREDSJEDNIŠTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOL
17/07/2022 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska zabranila Vučiću da se pokloni srpskim žrtvama u Jasenovcu

Nikola Selaković rekao je povodom odluke hrvatskih vlasti da zabrane posjetu predsjedniku Vučiću da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu, koju je otpravnica poslova odbila da primi

Hrvatska je zabranila Aleksandru Vučiću da dodje u Jasenovac i pokloni se srpskim žrtvama.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je povodom odluke hrvatskih vlasti da zabrane posjetu predsjedniku Aleksandru Vučiću da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, uputilo notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu, koju je otpravnica poslova odbila da primi.

Ministar Selaković rekao je na konferenciji za novinare povodom zabrane hrvatskih vlasti predsjedniku Vučiću da posjeti Jasenovac da je Ambasadi Republke Srbije u Hrvatskoj dostavljena nota prije dva dana Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske.

- Prilikom planiranja svih posjeta stranih dužnosnika vrijeme, priroda i program posjeta trebaju biti predmet službene komunikacije i dogovora dvije strana. S obzirom na to da hrvatska strana nije informisana o namjeri mogućih posjeta Republici Hrvatskoj je neprihvatljiva - pročitao je Selaković dio note hrvatskog ministarstva.  

Premijerka Ana Brnabić ocijenila je da je prvorazredni skandal odluka hrvatske vlade da zabrani predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću privatnu posjetu Jasenovcu.

Brnabićeva je rekla da je zabrana Vučiću da posjeti Jasenovac isto kao kada biste predsjedniku Izraela zabranili pojsetu Aušvicu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:56