FOTO: Tužilaštvo Srbije / - FOTO: TUžILAšTVO SRBIJE
07/07/2022 u 08:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalić priznao krivicu, Belivuk i Miljković negirali monstruozna ubistva: "SKY komunikacija nije dokaz"

Podsjećamo oni se, između ostalog, terete da su neke od tih ubistava izvršili za kavački klan

Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su krivicu na jučerašnjem ročištu dok je na iznenađenje svih prisutnih optuženi Srđan Lalić priznao krivicu za monstruozna ubistva, piše Kurir.rs. Podsjećamo oni se, između ostalog, terete da su neke od tih ubistava izvršili za kavački klan.

Свједок-сарадник проговорио о четири убиства: Нисам могао да пријавим, имају везе у полицији и са кавчанима

Vijest da je Lalić priznao krivicu iznenadila je javnost, ali i Velju Nevolju (Veljka Belivuka)  i Marka Mesara. Belivuk i Miljković su u trenutku kad je Lalić priznao krivicu razmenili "prostrijelne" poglede, a potom iste uputili svom doskorašnjem čovjeku od povjerenja.

Оптужница против Беливука: „Мексико усред Београда“, Звицер није на списку оптужених

Nakon toga, Srđan Lalić je izveden iz prostora u kojem je bio sa ostalim optuženim u prostoriju u kojoj su advokati i više se nije vraćao među pripadnike klana.

SKY komunikacija nije dokaz

Advokat Nikola Ristović, branilac Veljka Belivuka, izjavio je da je od sudskog vijeća zatražio da bude izuzeta skaj komunikacija, koja prema stavu odbrane ne može da bude korišćena kao dokaz.

On je naveo da je ta komunikacija pribavljena suprotno Ustavu i ZKP Srbije.

Podsjećamo, Srđan Lalić jedan je od optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se terete za najteža krivična djela, a na  ročištu priznao je izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret među kojima je i pet ubistava.

Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njeni pripadnici potvrđenom optužnicom terete se za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost i njemu su mogli da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko vjeće.

Nakon okončanja priprem ročište Belivuk, Mikljović i ostali optuženi su privedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu.

Ko je sve na optužnici

Osim šefova Belivuka i Miljkovića, optuženo je još 28 njihovih saradnika: braća Miloš i Marko Budimir, Srđan Lalić, Nebojša Janković, Vlado Draganić, Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, Nemanja Đurić, Nemanja Lakićević, Marko Andrić, Vlado Georgiev, Aleksandar Vučeljić, Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Željko Kodzić, Slađana Sekulić, Boris Karapandzić, Nikola Stefanović, Vladimir Grek, Aleksandar Šćepanović, Aleksa Šejić, Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić i Vladimir Dimitrijević

(Kurir.rs/Informer)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 22:07