/ Фото: Пинк
25/07/2021 u 22:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљковић тврди: Вулин је од нас тражио штек, састајао сам се с Вучићем

Члан Беливукове групе тврди да се са Вулином срео лани кад је тражио да предсједника суда уцијени снимком који је требала да направи старлета Тијана Ајфон

Марко Миљковић, који се налази у притвору под оптужбама да је као члан групе Вељка Беливука учествовао у убиствима и трговини дрогом, тврди да се састајао са српским министром одбране Александром Вулином и предсједником Србије Александром Вучићем. 

То се наводи у дијелу полицијског исказа у који је Њузмакс адрија имала увид.

Миљковић је наводно негирао сва кривична дјела за која се терети, а за Вулина је казао да га је наводно упознао преко свог дједа Светозара Вујачића, који је савјетник министра.

Миљковић је казао да је Вулина упознао у јесен 2019. године у ноћном клубу “Готик” у Београду. 

- Тад нам је Вулин предложио да им нађем један ‘штек’ (скривену и безбједну локацију) ван Београда на неко одређено вријеме - навео је Миљковић, који је додао и да се са Вучићем нашао у стану на Звездари, који је и Беливук спомињао у свом исказу у који су имали увид новинари KРИK-а.

Миљковић је наводно казао да му је Вучић рекао да може слободно да се налази са Вулином и да сарађује са њим јер је он његова десна рука.

- Вулина сам прво водио у двије куће на лијевој обали Дунава. То су Kрњача, Борча, Овча и тако даље. Њему се тамо нису свидјеле те двије куће из више разлога, али главни разлог је био зато што сам ја управо из тих крајева, па да нас не би повезивали - наводно је казао Миљковић. 

Он је додао и да је Вулина након тога одвео на локацију у Ритопеку, којом је Вулин био “одушевљен”, а да му је рекао да “у ту гаражу нико не долази док је они користе”. 

У исказу је Миљковић наводно казао и да се са Вулином последњи пут видио у љето 2020. године, када му је тражио да предсједника Вишег суда Александра Степановића уцијени снимком који је требала да направи старлета Тијана Максимовић, познатија као Тијана Ајфон, тадашња вјереница Милована Тадића Миксе, шефа обезбјеђења Беливука. 

Вулин је претходно у медијима коментарисао исказ са саслушања Миљковића, оцијенивши да се на основу његових ријечи може закључити да осумњичени и у затвору добијају повјерљиве информације.

- Тај клан је предуго постојао и сада су у затвору и неће изаћи из затвора до краја свог живота. Знамо шта им је циљ, а то је да баце љагу на МУП и све оперативце који раде на случај -  изјавио је Вулин о Миљковићевој одбрани.

Вучић је током јучерашњег ТВ гостовања рекао да Беливука или Миљковића никада није “ни чуо, ни видио”, као и да је спреман да свој исказ докаже на полиграфу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:39