Бранислав Недимовић / - РТРС
08/09/2022 u 09:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nedimović: Do nestašice mlijeka u Srbiji došlo jer su prerađivači prodavali susjednim zemljama

On je dodao da se tako „upada u makaze“ jer tržište traži mijleko, a proizvođači traže cijenu za svoju robu i dođe do kratkotajnih nestašica, kao što je bilo i sa šećerom prije poskupljenja

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je do kratkoročne nestašice mlijeka došlo jer je u susjednim zemljama ono bilo skuplje, pa je prerađivačima bilo isplativije da mlijeko njima prodaju.

- Ovih dana postoji dosta informacija i dezinformacija počev od toga da nema krava pa do toga da mlijeka nema u prodavnicama. Činjenica je da je litar mlijeka u Srbiji koštao do 119 dinara, a cijena litre mleka u okruženju kretala se od 1,35 do 1,7 eura i čim je takva razlika, automatski prerađivač gleda da proda skuplje, rekao je ministar na televiziji Pink.

On je dodao da se tako „upada u makaze“ jer tržište traži mijleko, a proizvođači traže cijenu za svoju robu i dođe do kratkotajnih nestašica, kao što je bilo i sa šećerom prije poskupljenja.

Nedimović je kazao da je dodatni problem što Bugarska, Sjeverna Makedonija, Rumunija i Crna Gora mliječnu industriju više nemaju, odnosno ako i proizvode to je mnogo manje od potreba, a jedine koje imaju mlijeka su Srbija i Bosna i Hercegovina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 22:47