/ -FOTO: FACEBOOK, BOšKO OBRADOVIć
26/07/2022 u 22:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obradović: Srbija je prva pravoslavna zemlja koja je promoter homoseksualaca

To nam se dakle nameće. Dajte da ne pravimo sprdnju od nečega što udara na naše porodične i vjerske vrijednosti, kazao je lider Dveri

Predsjednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će Beograd u septembru, u vrijeme Europrajda, biti "evropska prestonica promocije homoseksualizma".

On je za N1 kazao da je Srbija prva pravoslavna zemlja u Evropi u kojoj će ta manifestacija biti održana.

- Mi smo prva pravoslavna zemlja u Evropi u kojoj se to održava. To nam se dakle nameće. Dajte da ne pravimo sprdnju od nečega što udara na naše tradicionalne, porodične i vjerske vrijednosti- rekao je Obradović.

Lider Dveri odbacio je optužbe da pojedinim stavovima širi govor mržnje.

- Homoseksualci su u Srbiji živjeli oduvijek i nikada nisu pravljeni problemi tim ljudima zato što oni žive svoj život i ne eksponiraju se javno. Tu ništa nije sporno i njih niko ne treba da ugrožava. Ako je neko ugrožen, neka se meni javi, a ja ću kao narodni poslanik da vidim u čemu je problem i da ga zaštitim od bilo kakve diskriminacije- naveo je on.

Obradović je kazao da kao narodni poslanik "nikada neće dići ruku za Zakon o istopolnim zajednicama", jer po njegovim riječima, on predstavlja "kršenje svih tradicionalnih vrijednosti i prirodne porodice".

- Prirodna porodica podrazumijeva mamu i tatu. Prirodna porodica nikada neće podrazumijevati tatu i tatu, ili mamu i mamu-  ocijenio je Obradović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:37