/ -MILOš JOVANOVIć
01/03/2023 u 16:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opozicionar iz Srbije Vučića uporedio sa Vukom Brankovićem: Ponizio nam je istoriju

Jovanović je poručio da će vrlo brzo pozvati ljude na proteste

Predsjednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da Sporazum o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije, znači ispisivanje Srbije iz istorije i dodao da je predsednik države Aleksandar Vučić "prešao na tamnu stranu Vuka Brankovića bez povratka".

- Biramo između Srbije i Vučića i izbor je lak – Srbija i samo Srbija. Ovo ćemo sprečiti kao narod ili narod biti nećemo - naveo je Jovanović,.

Jovanović je najavio da će „vrlo brzo“ zvati ljude na proteste.

- Predlog sporazuma je Vučić prihvatio, nije potpisao, ali je sam rekao da je prihvatio koncept i tri puta dodao da će raditi na implemntaciji i primijeni. A to je sporazum o priznanju secesije naše južne pokrajine -  rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, taj sporazum je i sporazum o stvaranju Velike Albanije.

- To je iznad svega sporazum o našem nestanku, nacionalnom poniženju, poništavanju naše slavne i slobodarske istorije, naše nacionalne kulture. sporazum o našem ispisivanju iz istorije - zaključio je Jovanović.

Podsjetimo, Aleksandar Vučić sastao se u ponedeljak 27. februara u Briselu sa predstavnicima EU Miroslavom Lajčakom i Žozepom Boreljom, kao i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Posle sastanka je saopšteno da su obe strane prihvatile evropski predlog za Kosovo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:51