Beograđani odaju počast stradalim u OŠ ”Vladislav Ribnikar” / - SCREENSHOT RTS
18/07/2023 u 10:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počelo ispitivanje: Dječak koji je počinio masakr na Vračaru svjedoči u postupku protiv oca

Viši sud u Beogradu usvojio je predlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da se sav novac kojim raspolaže otac dječaka - sa Vračara prenese u depozit javnog izvršitelja

Dječak sa Vračara, koji je u masovnoj pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro drugova i drugarica i čuvara, danas svjedoči u procesu koji se vodi protiv njegovog oca, saznaje Kurir.

Njega ispituju u svojstvu svjedoka u postupku protiv oca, koji se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Inače, Viši sud u Beogradu usvojio je predlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da se sav novac kojim raspolaže otac dječaka - sa Vračara prenese u depozit javnog izvršitelja.

Istovremeno, sud je naložio Narodnoj banci Srbije da izvrši transfer novca kako je naloženo. Novac će do visine imovinsko-pravnih zahtjeva oštećenih (članova porodice ubijenih) biti u depozitu javnog izvršitelja, gdje će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, potvrđeno je Kuriru.

Dokle se stiglo u istrazi masakra u "Ribnikaru": Otac u pritvoru, majka pod sankcijama, dječak na posmatranju

Otac dječaka sa Vračara nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti. Njegovoj supruzi, odnosno majci dječaka, sud je zabranio da ijednu nepokretnost u njihovom vlasništvu stavi pod hipoteku ili proda. To se odnosi i na automobil registrovan na njeno ime.

Do odluke suda došlo je tako što je advokat devet porodica, čija su djeca ubijena, u njihovo ime zahtjevao tu mjeru jer se strahovalo da okrivljeni može osujetiti ili znatno otežati naplatu. Zaplenjeno je onoliko koliko je potrebno da se obezbjede zahtjevi porodica ubijene djece.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:31