Фото: приватна архива (преузето од Нова С)
29/06/2021 u 15:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почиње суђење Шарићевом свједоку сараднику: Јоксовића чува јединица за заштиту

Јоксовић је јавности познат као свједок сарадник у процесу који се водио против Дарка Шарића и припадника његове криминалне групе, који су осуђени за кријумчарење кокаина

У Вишем суду у Београду сутра треба да почне суђење Небојши Јоксовићу и још двојици оптужених за злоупотребе у вези са штампаријом БМГ-НМ, преносе српски медији.

Јоксовић је јавности познат као свједок сарадник у процесу који се водио против Дарка Шарића и припадника његове криминалне групе, који су осуђени за кријумчарење кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Он је у том процесу због свједочења против Шарића, осуђен на симболичну казну од пет мјесеци затвора, док је Шарић добио макималну казну од 15 година затвора.

Недавно је правоснажну пресуду у том поступку по захтјеву за заштиту Шарићевих адвоката укинуо Врховни касациони суд и наложио Апелационом суду да поново размотри жалбе на првостепену пресуду у новом саставу судског већа.

Јоксовића чува јединица за заштиту свједока.

У овом процесу који треба да почне пред Вишим судом 30. јуна поред Јоксовића су оптужени и Милош Николић, директор и сувласник штампарије БМГ-НМ и његов отац Драгиша Николић, власник и директор предузећа БМГ. На терет им се ставља да су злоупотребом положаја, током 2013. и 2014. године, Јоксовићу прибавили противправну имовинску корист од 207.793.785 динара.

Према писању медија, тужилаштво сумња да је Милош Николић, без сагласности стечајног управника БМГ, Јоксовићу у априлу 2013. продао халу и трафостаницу за цијену која је била готово упола мања од тржишне.

Годину дана касније, како се сумњало, Јоксовићу је омогућено да постане власник имовине БМГ, тачније свих објеката и машина. Јоксовић је, како наводе медији, недуго затим предузећу из Загреба продао машине, такође без одобрења стечајног управника. Милош Николић такође је био на оптуженичкој клупи у случају против групе Дарка Шарића, због оптужби да је помогао у скривању Небојше Јоксовића, али је ослобођен.

Медији подсјећају да је током тог поступка Николић суду говорио да Јоксовић покушава да му отме имовину и да се бави криминалом. Поменута штампарија је два пута била мета бомбашких напада 2011. и 2015. године. Дарко Шарић као и други окрвиљени у процесу за кријумчарење кокаина, Јоксовића су у више наврата означили као непоузданог свједока, који према њиховим тврдњама, свједочи на њихову штету како би се домогао њихове имовине.

Шарић је свједочио током суђења да је Јоксовићу дио четири милиона еура за куповину ове штампарије и да он сада у ствари распродаје нешто што није његово.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 02:33