Šapić / -FOTO: FACEBOOK
23/08/2022 u 11:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šapić: Nisam presrećan zbog Europrajda, ali nisam ni homofobičan

Srbija ima širinu i razumijevanje za ljude različite seksualne orijentacije, vjerske i nacionalne pripadnosti, kazao je on

Grad Beograd će obezbijediti komunalni red ako Evroprajd bude održan, a lično nisam homofobičan ni ksenofobičan, niti ova gradska uprava ima bilo šta protiv bilo koga, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

- Mislim da LGBT populacija treba da ima jednaka prava sa svima- kazao je on. 

Šapić je za TV Prva rekao da ako manjina očekuje poštovanje većine, onda treba da se poštuju i neke tradicionalne vrijednosti u društvu.

- Da li sam presrećan zbog te organizacije – nisam, da li ću joj stati na čelo – naravno da neću, da li će Beograd obezbijediti komunalni red – da, hoćemo. A što se tiče odluke o održavanju i bezbjednosti – ona je na nacionalnom nivou i na strani policije- rekao je Šapić.

On misli „da je glavni problem te manifestacije nije to što neko hoće da izrazi drugačiju seksualnu orijentaciju, već u tome kako ona izgleda“.

-Ono što smo viđali na televizijama se kosi sa nekim našim tradicionalnim vrijednostima, a bio bih protiv takve manifestacije i da je organizuju heteroseksualci. Ova zemlja i ova vlast su pokazale da imaju širine i razumijevanja i za ljude različite seksualne orijentacije, vjerske i nacionalne pripadnosti- zaključio je Šapić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:45