/ - ALEKSANDAR VULIN/ - MUP SRBIJE
07/09/2022 u 20:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saradnik Velje Nevolje: Bunker je od Vulina, tamo je uzgajao travu

Okrivljeni su se izjašnjavali o dokazima Tužiteljstva za organizovani kriminal. Miljković je iznio optužbe na račun ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina

Danas je nastavljeno pripremno ročište na Specijalnom sudu u Beogradu protiv srpskih kriminalaca Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, te njegovog saradnika Marka Miljkovića, javlja Nova S.

Okrivljeni su se izjašnjavali o dokazima Tužiteljstva za organizovani kriminal. Miljković je iznio optužbe na račun ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Podsjetimo, Belivukova i Miljkovićeva grupa uhapšena je 2021. godine. Sumnja se da je njihova kriminalna grupa djelovala pod paravanom navijačke grupe Principi. Njima se na teret stavljaju najteža djela - ubistva, silovanje, otmice, prodaja droge i oružja.

-Nijedan zločin klana Belivuk-Miljković neće ostati neotkriven. Nakon što smo u kući užasa u Ritopeku pronašli tajnu sobu u kojoj se, osim oružja i eksploziva, nalazio i industrijski stroj za mljevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužiteljstva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da je mašina imala DNK različitih žrtava- rekao je lani Vulin za N1 kada je u Belivukovoj vikendici pronađena mašina za mljevenje u kojem je pronađen DNK ubijenih ljudi.

Vulina je prvo pomenuo Belivuk kada je rekao da je mašina za mljevenje mesa, u kojem su prema tvrdnjama tužilaštva okrivljeni mljeli žrtve, naknadno donesen u vikendicu u Ritopeku.

-Mašina za meso je tri do četiri puta veća od dimenzija vrata te prostorije za koju tužitelj tvrdi da je mašina pronađena. Ne može proći kroz taj otvor i tu nije pronađena, nego je donesena. DNK je mogao podmetnuti bilo ko. Danima su se tamo šetkali forenzičari i ministar Vulin se fotografisao. Zato tražim da sud pribavi predmet poznat kao 'ubistvo na šinama', pa da vidite što se tamo radilo s DNK tragovima. Zamislite što se tek u ovom slučaju radi- rekao je Belivuk.

Nakon Belivuka je govorio Miljković koji je iznio optužbe protiv Vulina. 

-Bunker je Vulinov, on je tu uzgajao marihuanu, kao što je to radio u 'Jovanjici'. On je napunio mašinu za meso DNK tragovima. I pronađeno oružje je Vulinovo pa predlažemo da bude svjedok i da se ovdje suočimo- kazao je Miljković-

Za sada nije poznato o kojem bunkeru je riječ i radi li se o bunkeru na stadionu Partizana, koji su okrivljeni koristili kao bazu. Nova.rs piše da nije jasno ni kako je tamo bilo moguće uzgajanje trave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:25