Милош Вучевић / - Фото: РТРС
06/03/2024 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNS donio odluku: Vučević novi premijer?

Posle duže od dva mjeseca nakon izbora, vrh SNS donio je odluku oko mandatara za sastav nove Vlade i predsjednika Skupštine Srbije. Ta odluka bi trebalo da bude saopštena javnosti danas posle 17 sati, nakon sjednice Predsjedništva SNS. Prema saznanjima Nova.rs, najmoćniji član SNS Aleksandar Vučić je konačno prelomio i navodno odlučio da mandator bude formalni predsjednik partije Miloš Vučević.

Od 17. decembra naprednjaci uporno ponavljaju da imaju većinu za sastav Vlade, ali ne i zašto još nije formirana. Tokom poslednja dva i po mjeseca kao kandidati za premijersko mjesto su se spominjala mnoga imena od Siniše Malog, preko Nikole Selakovića do Marka Đurića. Jedino ime koje se nije čulo je Ana Brnabić.

O toj temi rijetko je govorio i sam predsjednik države Aleksandar Vučić, a kada je pominjao, govorio je da su male šanse da bude premijerka Ana Brnabić.

Više od dva mjeseca posle decembarskih izbora, navodno je odlučeno da novi mandatar bude predsjednik SNS Miloš Vučević.

Formalni predsjednik SNS nedavno je bio na konsultacijama za sastav nove Vlade kod predsjednika države Aleksandra Vučića, u društvu dosadašnje premijerke Ane Brnabić i šefa izvršenog odbora naprednjaka Darka Glišića.

Ni tada nisu saopštili ko je mandatar, osim da postoji većina za sastav Vlade.

U međuvremenu je saopšteno da će odluka biti saopštena posle sastanka Predsjedništva koji je zakazan danas (06.03.2024.) u 17 sati. Pored budućeg premijera trebalo bi da saznamo i ime naprednjaka koji će biti predsjednik Narodne skupštine.

Što se tiče Miloša Vučevića, njegov izbor nikog ne bi iznenadio.

Nije tajna da je u pitanju čovjek od najbližeg poverenja Aleksandra Vučića, zbog čega takva odluka ne bi ni bila iznenađenje.

Vučević nije bio jedini kandidat za mandatarsko mjesto.

Novi izbori u Beogradu, odlučilo Predsjedništvo SNS-a

Imena koja su se do sad razmatrala za funkciju budućeg premijera su pored samog Vučevića, ministar finansija Siniša Mali i ministarka energetike Dubravka Đedović – Handanović.

Međutim, kako sada stvari stoje, izvjesnije je da će Đedović – Handanović ostati na trenutnoj poziciji.

Sa druge strane, i Mali je dugo figurirao kao kandidat, ali je u ovom trenutku vjerovatnije da će ostati na poziciji ministra finansija.

Odlučeno ko će biti predsjednik Narodne skupštine

Prema informacijama pojedinih medija, danas će biti saopšteno i ime budućeg predsjednika Narodne skupštine.

Prema saznanjima portala Nova.rs najveće šanse da preuzime funkciju predsjednika Narodne skupštine ima ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

U igri za predsjednika Narodne skupštine bila su tri imena, doskorašnji predsjednik Vladimir Orlić, premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u tehničkom mandatu Nikola Selaković.

Intenzivno se razgovara i budućim kadrovskim rješenjima u pojedinim ministarstvima.

Lista SNS-a za nove beogradske izbore da nosi Vučićevo ime

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:32