/ - FOTO: PRINTSCREEN/MUP
13/11/2022 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U slučaju „Vračarci“ saslušan i službenik Policijske stanice Novi Beograd

Obojica su detaljno iznijeli svoju odbranu, navodi se u saopštenju

U Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su Marko C. i službenik Policijske stanice Novi Beograd Nikola Đ. osumnjičeni za protivzakonite provjere službenog vozila MUP-a koje je korišćeno u akciji hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznate kao "Vračarci".

Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva, Marku C. se na teret stavlja krivično djelo podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja, a Nikoli Đ. krivično djelo trgovina uticajem.

Obojica su detaljno iznijeli svoju odbranu, dodaje se u saopštenju.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da obojici odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.

Sumnja se da je u toku akcije, Marko C. od Nikole Đ. zatražio da izvrši provjere u Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a Srbije, za konkretno vozilo, koje je inače policijsko službeno vozilo, navodi tužilaštvo.

(VIDEO) Saslušani "Vračarci": Na krivičnoj prijavi 38 imena, predložen pritvor

Dodaje da je Nikola Đ. potom, koristeći svoje poznanstvo za policijskim službenikom N.P. uticao na njega da preko svoje pristupne šifre u JIS MUP izvrši provjere za pomenuto vozilo.

Podatke o provjeri je potom, kako se sumnja, Nikola Đ. proslijedio Marku C, a on dalje trećem licu, piše u saopštenju tužilaštva.

Dvojica osumnjičenih hapšeni su u akciji Službe unutrašnje kontrole MUP-a i Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ko su bile mete ekipe Džonija sa Vračara: Na crnoj listi pet imena

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:15