/ - ФОТО: НТО ЦГ
05/05/2022 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уредница "National Geographic Traveller": Црна Гора заслужено једна од најљепших дестинација за одмор

Новинарка борави у студијској посјети Црној Гори, у периоду од 4-6. маја, у циљу припреме едиторијала за магазин National Geographic Traveller

У оквиру промотивних активности на тржишту Велике Британије, Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом, домаћин је путописцу и уредници једног од најутицајнијих британских магазина специјализованог за путовања National Geographic Traveller, Сари Барел (Sarah Barell). То су саопштили из Националне туристичке организације.

Новинарка борави у студијској посјети Црној Гори, у периоду од 4-6. маја, у циљу припреме едиторијала за магазин National Geographic Traveller који је сврстао Црну Гору у једну од седам најпривлачнијих дестинација за одмор у 2021. години, додијеливши јој престижно признања „Best of the world 2021“.

Током четвородневне посјете новинарка ће бити у прилици да се упозна са разноликошћу туристичке понуде Црне Горе, од Жабљака до Боке Которске. Прва два дана студијске посјете била су посвећена обиласку три национална парка, НП Дурмитор, НП Биоградска гора и НП Скадарско језеро, која чувају нетакнуту љепоту Црне Горе, уз изузетно богат екосистем и представљају својеврсну туристичку атракцију.

image
- ФОТО: НТО ЦГ

Наша инспирација за долазак у Црну Гору била је нетакнута природа и морам да кажем да су моји први тренуци у земљи заиста превазишли сва очекивања. Све је управо онако како сам очекивала и више од тога. То је оно о чему сте сањали, нарочито последњих пар година. Наши читаоци воле оваква мјеста која су отворена и богата природом без велике гужве. Стога сам веома узбуђена што ћу имати прилику да посјетим још планина, језера, лијепих старих градова и наравно обалу, али тренутно уживам на сјеверу. То је за мене једна врста препорода, казала је Баррел.

Након обиласка сјеверног и централног региона, наставља се пут ка Светом Стефану и Боки Которској. Током обиласка приморја новинарка ће посјетити туристичке локалитете на овом подручју, али и упознати се са културно историјским знаменитостима. Планираним обиласком Старог Бара, винског подрума Шипчаник, домаћинства на Луштици и Нјегуша биће представљена богата гастрономска понуда наше дестинације.

Ова посјета резултираће едиторијалом на шест страница посвећених најљепшим дестинацијама, у једном од најпрестижнијих британских магазина Натионал Геограпхиц Травеллер у којем ће бити описане специфичне туристичке понуде сва три региона Црне Горе. уз фотографије разноликих пејзажа.

Подсјећамо да је овај свјетски лидер у географији, картографији и истраживању, “Натионал Геограпхиц Травеллер” (Велика Британија) објавио листу “Бест оф тхе Wорлд 2021”, откривајући инспиративне приче о 35 изванредних мјеста, а у чланку “Најбоље од свијета: седам незаборавних породичних путовања за 2021. и даље” Црна Гора, као друга на листи, раме уз раме, стоји уз свјетске дестинације као што су Јапан, САД, Канада и Велика Британија. 

Имајући у виду да портал натионалгеограпхиц.цо.ук биљежи око 33.000 пратилаца и 10 милиона прегледа странице годишње, док се четвртина тог броја прегледа односи на одјељак о путовањима, очекује се да ће овај чланак допринијети промоцији Црне Горе као атрактивне туристичке дестинације на тржишту Велике Британије и шире.

Посјета је реализована уз подршку стратешког партнера Голд Травел, локалних туристичких организација Колашина, Жабљака, Бара, Будве, Тивта, Котора, Цетиња и Подгорице, хотела Цаса ди Пино, Цуе Подгорица, Тхе Цхеди Луштица Баy, компаније Плантаже и Еxплорер ДМЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:41