Ана Брнабић / - IZVOR: SRBIJA.GOV.RS
17/09/2022 u 19:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Brnabić nakon Europrajda: Mnogi su u ovome tražili priliku da destabilizuju Srbiju

Ona se potom zahvalila pripadnicima MUP-a

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se nakon završene Europrajd šetnje, prenose Novosti.rs.

- Ja želim večeras prije svega da izrazim svoju ličnu zahvalnost građanima Republike Srbije i stanovnicima Beograda jer su pokazali toleranciju, razumi i brigu prema državi. Pričali smo u prethodne dvije nedelje da ne nasjedamo na provokacije. U ovom trenutku najveći broj građana je to poslušao i zahvaljujući tome imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata i ja sam na to posebna - rekla je premijerka

Ona se potom zahvalila pripadnicima MUP-a

- Zahvaljujem se prije svega pripadnicima MUP-a i bezbjednosnih agencija, koji su i najmanje incidente riješili u skladu sa zakonima Srbije. Danas je bilo angažovano 5200 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Imali smo samo dva sukoba a policija je savladala problem i obezbijedila da se ti incidenti dalje ne šire- poručila je ona.

- Ono što je najljepša slika Beograda i Srbije je to da se održalo do sad mnogo događaja u okviru Evroprajda, a nije se desio nijedan veći incident. To dovoljno govori o našim građanima. To je za mene prava slika Beograda i Srbije i na to sam ponosna večeras. Pokazali smo da smo ozbiljna država koja poštuje svoje institucije, ali i prava svih građana - istakla je premijerka.

O daljim koracima:

- Predsjednik Vučić je otputovao u Njujork gdje će imati važan sastanak. A mi se okrećemo novim problemima. Svi su htjeli da nas zavade, da pokušaju da naprave nešto što će biti tačka razdvajanja u našoj državi, ali nisu uspjeli. Pokazali smo solidarnost i obezbijedili mir. Pokazali smo da su ovdje bezbihedi i naši građani i gosti - zaključila je Brnabićeva.

 Na pitanje novinara o procijenama visokog rizika pred Evroprajd

- Jedino je predsjednik Vučić i još nekoliko ljudi govorio racionalno i razumno o tome i pozivali na stabilnost. Imamo mnogo većih problema od ove, imamo važnijih tema. Ovo je događaj koji se održi, neko se sa njim slaže, neko ne, ali to nije naproblematičnija tema našeg društva. Vidjela sam danas mnoge novinare koji uvek obrnu sliku i kažu "Vučić i SNS od svega moraju da naprave veliku priču", ali upravo suprotno. Pa Aleksandar Vučić je čovjek koji je pričao da upravo ovo ne treba da bude tema. Podsjećam, baš on je rekao da ako je ovo najveća tema onda smo mi srećno društvo. Sad ćemo staviti tačku na ovo i usmeriti se na mnogo teže teme, s obzirom na to da nam dolazi zima - istakla je premijerka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:01