Sudar vozova / - RTS/PRINTSCREEN
18/11/2023 u 07:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojvodina: Sudar dva voza, 52 osobe povrijeđene

Nema poginulih

U mjestu Ratkovo u opštini Odžaci u Vojvodini, došlo je sinoć do željezničke nesreće, kada su se sudarili putnički i teretni voz, javili su srpski mediji. Nema poginulih. Kako saznaje RTS, u bolnicu su se javile 52 osobe. Troje je zadržano na liječenju, među kojima i mašinovođa.

Putnički voz je u 18.47 naleteo sa zadnje strane na teretni voz na dijelu pruge Odžaci – Ratkovo, saopšteno je iz Infrastruktura željeznice Srbije.

- Do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu željezničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza, navodi se u saopštenju.

Kako RTS saznaje, prilikom sudara putnički voz je izletio iz šina.

“Infrastruktura željeznice Srbije” saopštava da su oba voza saobraćala iz Novog Sada ka Bogojevu.

U bolnicu se javile 52 osobe

U preduzeću Infrastruktura željeznice Srbije navedeno je da je povrijeđeno pet osoba – četiri putnika i mašinovođa kojem je povrijeđeno rame.

Međutim, RTS je prvobitno u policiji saznao da je najmanje 20 povrijeđenih i da su oni prevezeni u Dom zdravlja Odžaci i bolnicu u Somboru. Kasnije tokom večeri, reporter RTS-a sa lica mjesta javio je da su se u bolnicu javile 52 osobe.

Troje je zadržano na liječenju, među kojima je i mašinovođa koji je najteže povrijeđen.

Jedan od putnika Ognjen Sovilj, koji je primljen u somborsku bolnicu, kaže da je u trenutku kada je došlo do sudara ustao po torbu.

- Vozač je krenuo naglo da koči… Poslije sudara sam malo poletio, onda sam se srušio i bio na podu. Vrat ne smijem da pomjeram baš puno i noga mi je otekla, koljeno. I dalje nije utvrđeno šta je sve, možda je došlo do preloma, rekao je Sovilj.

Uzrok nesreće ljudski faktor

Na mesto sudara došle su policija, ekipe Hitne pomoći i Železnička komisija. Iz Infrastruktura željeznica Srbije navode da je uzrok nesreće ljudski faktor.

- Željeznička komisija za isljeđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar vozova, navodi se u saopštenju.

Na ovom dijelu pruge putnički vozovi kreću se oko 100 kilometara na čas. Kako reporter RTS-a saznaje od članova komisije na licu mjesta, mašinovođa je najvjerovatnije uočio teretni voz i počeo da koči.

Još nije saopšteno koliko putnika je bilo u putničkom vozu. Pretpostavlja se da je voz bio pun, najviše studenata koji koriste željeznički, najjeftiniji saobraćaj, posebno petkom.

“Srbijavoz” u saopštenju poručuje da su bezbjednost putnika i cjelokupnog željezničkog saobraćaja prioritet, te da će nastaviti da čine sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:26