/ - ALEKSANDAR VUčIć INSTAGRAM/Printscreen
31/12/2023 u 12:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Odlukom o slobodnom kretanju RKS tablica izbjegnute velike zamke i opasnosti

Naš interes je Otvoreni Balkan i sloboda kretanja koja se odnosi i na vozila. Mislim da će ta odluka donijeti korist srpskom narodu i Srbiji u cjelini, naveo je on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su odlukom o slobodnom kretanju vozila sa kosovskim RKS tablicama kroz centralnu Srbiju, izbjegnute “velike zamke i opasnosti” za zemlju.

Vučić je za Prvu televiziju rekao da misli da će ta odluka Vlade Srbije, koja 1. januara stupa na snagu, donijeti korist srpskom narodu i Srbiji u cjelini.

- Naš interes je Otvoreni Balkan i sloboda kretanja koja se odnosi i na vozila. Mislim da će ta odluka donijeti korist srpskom narodu i Srbiji u cjelini. Time i još nekim drugim stvarima smo izbjegli velike zamke i opasnosti za Srbiju, rekao je Vučić, prenosi N1.

Ocijenio je da će se tokom januara i februara Srbija suočiti sa „velikim pritiscima“ oko Kosova, ali i da će biti izložena novim pritiscima zbog odnosa sa Rusijom.

- Moraju da riješe kosovski problem prije nego što uđu u bilo kakve razgovore oko Ukrajine. Kraj januara i februar će biti pik njihove kampanje oko izbora za Evropski parlament, a u martu su izbori u Rusiji gdje će doći do obnove Putinovog mandata ali i još žešćih pritisaka svijeta na sve one koji imaju bilo kakav odnos sa Rusijom, kazao je Vučić.

Ocijenio je da je ponavljanje glasanja na 35 biračkih mjesta širom Srbije pokazalo „pravilnost“ po kojoj je povećana popularnost liste „Srbija ne sme da stane“, a smanjena popularnost liste „Srbija protiv nasilja“ i to kako je rekao, zbog nasilja koje su primjenjivali na ulicama Beograda.

- Vidio se izvjestan rast, ja sam to vidio kroz biračka mjesta, u poređenju sa prethodnim glasanjem, liste koju vodi Branimir Nestorović i pad svih ostalih lista ali to ne znači ništa, rekao je Vučić.

On je kazao da očekuje da izborni proces bude završen u narednih 10 do 12 dana, pošto bude ponovljeno glasanje 2. januara na još osam biračkih mesta.

Vučić je kazao i da za razliku od parlamentarnih izbora, gdje će lista oko Srpske napredne stranke imati većinu, u Beogradu poslije lokalnih izbora „nema jasne većine“ i da ako Branimir Nestorović ispred liste „Mi – glas iz naroda“ bude želio da se ide na nove izbore – ići će se na nove izbore.

Marinika ga poslušala, izvinio se zbog pjesme

Govoreći o protestu opozicije okupljene oko liste „Srbija protiv nasilja“ i štrajka glađu Marinike Tepić, predsjednik je rekao da ju je prošle subote pozvao da prekine štrajk i da ga je ona poslušala.

- Vidite kako me je Marinika Tepić poslušala kada sam joj u prošlu subotu rekao da prekine štrajk glađu, rekao je Vučić za TV Prva.

Besmisleno je bilo, rekao je, dodajući da je sve bilo da „malo glume heroje, malo glume povrijeđenost“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 05:53