Jeremić / - FOTO: FEJSBUK
12/12/2022 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vuk Jeremić: Kurtiju opao rejting, pa je izazvao eskalaciju sukoba na Kosovu

On je najodgovorniji za najnoviju eskalaciju na Kosovu i Metohiji, gdje su Srbi u izuzetno teškoj situaciji i pod velikim pritiskom, kazao je on

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da nema dileme da je predsjednik Vlade Kosova Aljbin Kurti najodgovorniji za najnoviju eskalaciju na Kosovu i Metohiji, gdje su Srbi u izuzetno teškoj situaciji i pod velikim pritiskom.

- Kurtijev rejting je daleko manji nego što je bio kada je po drugi put izabran za premijera i odlučio je da pokuša da se radikalnim nastupom vrati u igru zbog mogućnosti da na Kosovu budu održani novi izbori-  rekao je Jeremić televiziji Nova S.

Jeremić je naveo da sadruge strane način na kojoj se o krizi na Kosovu i Metohiji komunicira iz Beograda i državnog vrha Srbije nije naročito ohrabrujući, niti dovodi do toga da se Srbi osjećaju bezbjednije i sigurnije.

- S naše strane, situacija se svodi na pripremu za veliku trgovinu koja bi, prema navodima stranih medija, trebalo da se odigra sledeće godine i kojom bi se došlo do konačnog statusa Kosova i Metohije, a u tom kontekstu ostala je samo još jedna nerazjašnjena stvar – stolica kosova u UN -  rekao je Jeremić.

On je istakao da jedino što Srbija može da „dobije“ u briselskom procesu jeste snažna podrška Zapada predsjedniku Srbije Aleksandru Vučić da ostane na vlasti.

- Možemo da izgubimo mnogo, a da dobijemo samo ‘bravo, Vučiću, nastavi da vladaš kao i do sada’. To nije dobar dil za državu i narod - zaključio je Jeremić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 04:15