/ FOTO YOUTUBE NOVO JUTRO
06/10/2022 u 10:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: EU na predlog Hrvatske uvela prvi paket sankcija Srbiji

On je naveo da će Srbija u bliskoj budućnosti morati da razmisli o izgradnji naftovoda u partnerstvu sa drugim zemljama

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na odluku Hrvatske da stopira uvoz ruske nafte u Srbiju, rekao je da je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo, prenosi RTV.

Vulin je istakao da je Evropska unija još jednom dokazala da je klub zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom i da je jedina dosljednost u njenoj politici osveta slobodnim narodima, prenosi Kosovo onlajn.

"Na predlog iskompleksirane ustaške Hrvatske, Srbiji je zabranjeno da uvozi rusku naftu preko jadranskog naftovoda, ali Bugarskoj nije. Objašnjenje da Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu nije se odnosilo na činjenicu da i Srbi u Pančevu imaju rusku rafineriju. Nije ustašama i njihovim saveznicima važno da li nešto ima smisla, već da li će to naškoditi Srbiji. Ustaškim zahtjevom koji je usvojila Evropska unija, Srbija je prisiljena da kupuje skuplju iračku naftu i da tako gubi stotine miliona eura koje je mogla korisnije da upotrebi", rekao je Vulin.

On je naveo da će Srbija u bliskoj budućnosti morati da razmisli o izgradnji naftovoda u partnerstvu sa drugim zemljama, jer, kako je rekao, "gde god ustaše budu mogle da napakoste i naškode Srbiji, oni će to i uraditi".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:06