Александар Вулин / - Александар Вулин
25/06/2022 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Stvaranje srpskog svijeta je proces koji se ne može zaustaviti

- I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog svijeta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dođu i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelijepu djecu i da shvate da su grdno pogriješili, jer Srba ima i srpskog svijeta ima, rekao je on

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je "stvaranje srpskog svijeta proces koji se ne može zaustaviti" i istakao da je važno da svi Srbi, bez obzira gdje žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa "odlučuju zajedno u Beogradu, u prestonici svih Srba".

- Srpski svijet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvijek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gdje mi živjeli, rekao je Vulin na 22. zavičajnom zboru u Bukovcu kod Novog Sada, saopšteno je iz ministarstva.

Ministar je kazao da su se u Bukovcu okupili da bi „govorili svojim jezikom, pjevali svoje pesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo“.

- I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog svijeta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dođu i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelijepu djecu i da shvate da su grdno pogriješili, jer Srba ima i srpskog svijeta ima, rekao je on.

On je istakao i da je Novi Sad grad svih Srba i svih građana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da "niko nema prava da nas deli".

- Novi Sad pripada svima, ovo je grad svih Srba i ovo je grad svih gradjana bez obzira kako se prezivali i odakle dolazili. Nemojte da nas dijelite, srpski svijet nas okuplja i objedinjuje", kazao je Vulin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 03:16