/ ILUSTRACIJA - FOTO: DAN PORTAL
05/12/2023 u 14:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavili ponudu za zimsku sezonu

Osim NTO, svoju ponudu na promotivnim događajima u Beogradu i Novom Sadu predstavile su lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Herceg Novog, Bara, Budve i Nikšića

Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala je promotivne događaje u Beogradu i Novom Sadu na kojima je predstavljena atraktivna ponuda za zimsku turističku sezonu. Iz NTO je saopšteno da su promotivni događaji privukli veliki broj posjetilaca koje su zaintrigirali noviteti u ponudi, bogat novogodišnji program i ponuda crnogorskih skijališta.

- Vjerujem da ću ove godine Novu godinu dočekati u Crnoj Gori. Tradicionalno najbolji program je na primorju, mada svi gradovi imaju odličan program, pa bih iskombinovao da obiđem njih nekoliko i provedem se uz omiljene muzičke zvijezd-, kazao je jedan od posjetilaca.

Posjetioci su kazali da su zadovoljni zbog mogućnosti da se bliže informišu o zakazanim koncertima najvećih regionalnih zvijezda tokom novogodišnjih praznika, kao i o ovogodišnjim cijenama na skijalištima.

- Ljetovala sam često u Crnoj Gori, ali nikada tamo nisam čekala Novu godinu što se može promjeniti ove godine, jer vidim da je program zaista raznovrstan. Zainteresovali su me atraktivnim programom, ali i pristupačnim cijenama. Vjerujem da će biti vrlo interesantno dočekati 2024. godinu u Crnoj Gori- rekla je jedna od posjetiteljki.

Predsjednik Izvršnog odbora NTO, Miško Rađenović, kazao je da je zadovoljan realizovanim promotivnim događajima i istakao značaj tržišta Srbije.

- Promotivni događaj i druge promotivne aktivnosti koje je NTO realizovala u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, uz prigodan program za djecu i odrasle, uz crnogorske specijalitete, upotpunili su ukupni utisak i može se reći ‘zagrijali‘ zainteresovanost medija i javnosti, kako za novogodišnji program, tako i cjelokupnu zimsku ponudu- naveo je Rađenović.

Prema njegovim riječima, promotivne aktivnosti na tržištu Srbije su od velikog značaja imajući u vidu da je riječ o najbrojnijim turistima.

- Sa sigurnošću se može tvrditi da će navedeni događaji poboljšati zainteresovanost i broj turista i noćenja sa jednog od najznačajnijih (rastućih) tržišta za crnogorski turizam, ne samo u zimskom periodu, nego i tokom cijele godine. Ove godine smo imali značajan rast u broju dolazaka sa ovog tržišta. Prema podacima Monstata, tokom prvih deset mjeseci u kolektivnom smještaju registrovali smo dolazak čak 58 odsto više turista u odnosu na isti period 2019. godine, te se nadamo da će se takvi trendovi i nastaviti- kazao je Rađenović.

Direktor LTO Nikšića, Mitar Barać, zadovoljan je interesovanjem posjetilaca i kazao da im je u posebnom fokusu ski centar Vučje.

- Ski centar raspolaže sa dvije male staze, jednom velikom i ski liftom, pa predstavlja savršeno mjesto za one koji žele da naprave prve korake na skijama i porodični odmor. Što se tiče novogodišnjeg programa, tradicionalno ćemo organizovati novogodišnji bazar uz nastupe lokalnih bendova i posebno se radujemo nastupu Marka Luisa 6. januara- naveo je Barać.

Predstavnik LTO Kotora, Ilija Todorović, rekao je da ih raduju pozitivne reakcije posjetilaca na program koji su pripremili.

- U Kotoru se ove godine očekuje manifestacija Winter Fest koja traje od 1. decembra do 3. februara. U Novu godinu ulazimo sa Severinom, dan nakon nje nastupiće Dino Merlin, 7. januara YU Grupa, 13. januara Goca Tržan i Winter Fest se zatvara 3. februara sa nastupom Adija Šošeta- kazao je Todorović.

Predstavnica LTO Bara, Nikoleta Nikčević, poručila je da veliko interesovanje za njihov program potvrđuje i dobra popunjenost hotela.

- Vrlo smo zadovoljni prošlom turističkom sezonom. Primjetna je velika posjećenost crnogorskog primorja, ne samo u ljetnjoj turističkoj sezoni, već i tokom novogodišnjih praznika. Bar je pripremio sedmodnevni program koji počinje 27. decembra nastupom Andree Demirović, a u najluđoj noći će nas zabavljati najveća balkanska zvijezda, Lepa Brena, dok nas 1. januara očekuje koncert Lapsus Benda, a 2. januara nam pjeva Angellina- kazala je Nikčević.

Osim NTO, svoju ponudu na promotivnim događajima u Beogradu i Novom Sadu predstavile su lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Herceg Novog, Bara, Budve i Nikšića.

Pored promocija, NTO je sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji učestvovala na međunarodnom humanitarnom bazaru u Beogradu, koji je organizovao Međunarodni klub žena. Tokom događaja su predstavljeni tradicionalni crnogorski proizvodi, a posjetioci su posebno bili zainteresovani za vino, med i ručno rađene suvenire.

Imajući u vidu značaj tržišta Srbije, NTO zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama nastavlja brojne aktivnosti usmjerene ka tržištu Srbije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 05:47