Sjednica Vlade / - FOTO: VLADA CG
18/03/2024 u 15:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ANKETA: Čitaoci "Dana" vjeruju da će ZBCG biti dio Vlade

Čitaoci Dana smatraju da koalicija Za budućnost Crne Gore treba da bude dio izvršne vlasti.

To pokazuju rezultati ankete sprovedene na našem portalu prema kojima je 40,87 odsto ispitanika (470 glasova) na pitanje kako će se završiti kriza vlasti odgovorilo da kolacija ZBCG treba da uđe u Vladu. Da neće biti nikakvih promjena smatra 30,35 odsto ispitanika (349 glasova), a da će Bošnjačka stranka biti dio vlasti vjeruje 16,96 ispitanih. Samo 11, 82 odsto ispitanika vjeruje da će kriza vlasti biti riješena nakon što Demokrate napuste Vladu.



Politički rastanak predsjednika Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića rasplamsao je spekulacije o krizi crnogorske Vlade.Milatović je 24. februara, manje od četiri mjeseca od formiranja Vlade, saopštio da daje ostavku na sve stranačke funkcije nezadovoljan "načinom rada i vrijednostima" Pokreta Evropa sad u kome je bio potpredsjednik. 

Da je vladajuća koalicija uzdrmana jasno je i posle izbora v.d. direktora Uprave policije. Sukob Demokarata i Pokreta Evopa sad kulminirao je nakon što kandidat ministra unutrašnjih posolova Danila Šaranovića na Vladi nije dobio potrebnu podršku. Iz Demokrata su saopštili da Vladi daju "oročenu podršku" do dobijanja Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), te da neće podržati bilo kakvu inicijativu za reviziju sporazuma u smislu principa, konstituenata, podjele oblasti i resora unutar 44. Vlade Crne Gore.

Prema Sporazu o formiranju vlasti koji je potpisalo 11 partija, Vlada bi trebalo da bude rekonstruisana do kraja ove godine. Sporazumom je predviđeno da koalicija "Za budućnost Crne Gore" postane dio izvršne vlasti, a se sve češće govori da bi i Bošnjačka stranka mogla biti dio Vlade Milojka Spajića.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:22