An Mari Maske i Dritan Abazović / - VLADA CRNE GORE
02/10/2023 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović - Maske: Francuska jača svoje prisustvo u regionu

Iskazano očekivanje da će početkom naredne godine biti otvoren Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović primio je danas novoizabranu ambasadorku Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Premijer je poželio ambasadorki Maske uspješan mandat u službi daljeg snaženja bilateralne saradnje, ocijenivši da dvije zemlje njeguju prijateljske odnose koji su ojačani savezništvom u okviru NATO-a, i principijelnom podrškom Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

S tim u vezi, pozdravljena je i odluka o imenovanju specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koja je na liniji opredijeljenosti Francuske da pojača svoje prisustvo u Regionu i pomogne na njegovom evropskom putu.

Ambasadorka An Mari Maske, uz zahvalnost na prijemu, ponovila je opredijeljenost Francuske da podrži evropsku integraciju Crne Gore i iskazala spremnost za intenzivnu saradnju sa Vladom Crne Gore po pitanju unapređenja saradnje dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su ocijenili da postoji prostor za dalje snaženje ekonomske saradnje, između ostalog i kroz veće prisustvo francuskih investicija, kao i jačanje turističke saradnje, imajući u vidu dobru avio-povezanost dvije zemlje i zabilježeni rast turista iz Francuske.

Na sastanku je iskazano očekivanje da će početkom naredne godine biti otvoren Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost, te iskazana opredijeljenost za jačanje saradnje u oblastima od obostranog interesa uz snaženje političkog dijaloga na visokom nivou.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 12:49