/ foto: srđa boljević
20/12/2022 u 15:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokatska komora: Nadležni da otkriju i procesuiraju one koji prijete Akoviću

U društvu vladavine prava nedopustivo je da advokatura, kao sastavni dio pravosuđa bude izložena bilo kojoj vrsti napada, navodi se u saopštenju

Povodom informacije da je ugrožena bezbjednost advokata Lazara Akovića, Advokatska komora Crne Gore je, kako navode,  primorana da najoštrije protestuje i izrazi nezadovoljstvo zbog još jednog slučaja ugrožavanja sigurnosti advokata.

- Advokatska komora poziva nadležne organe da, u najkraćem roku otkriju, procesuiraju i najstrožije sankcionišu sve izvršioce i eventualne nalogodavce. U društvu vladavine prava nedopustivo je da advokatura, kao sastavni dio pravosuđa bude izložena bilo kojoj vrsti napada.

Nažalost, ovo je još jedna potvrda da su advokati izloženi svakodnevnim pritiscima i stalnim napadima od strane nasilnih pojedinaca ili grupa. Posebno bi istakli da je ovakav neprimjereni čin u odnosu na kolegu Lazara Akovića istovremeno napad na advokaturu, kao samostalnu i nezavisnu profesiju.

Obaveza je svih državnih organa da, u okviru svojih nadležnosti, preduzmu sve mjere i radnje, kako bi advokati bez pritisaka i straha za svoj život, nesmetano mogli obavljati advokatsku djelatnost- saopštio je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:35