/ FOTO: VLADA CG
02/02/2023 u 15:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić i Dukaj: Prioritet MUP i MJU unapređenje elektronskih usluga za građane

U svijetlu potpune digitalizacije javne uprave, ali i dodatnog unapređenja i kreiranja novih servisa za građane, na sastanku je donijet zaključak o formiranju operativnih timova od predstavnika ova dva ministarstva

Ministarstvo javne uprave i Ministarstvo unutrašnjih poslova kontinuirano sprovode zajedničke aktivnosti u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima.

Upravo je dalji razvoj digitalne transformacije bio tema današnjeg sastanka ministara Filipa Adžića i Marasha Dukaja.

- Sastanak koji je okupio predstavnike dva resora bio je prilika da se razmijene mišljenja i definišu dalje aktivnosti u cilju efikasnog sprovođenja projekata koji doprinose razvoju digitalne transformacije Crne Gore. Sagovornici su razgovarali o Programu za privlačenje digitalnih nomada do 2025.godine, upotrebi  Sistema za elektronsku identifikaciju i autentifikaciju (NS eID), kao i Sistema za elektronsko plaćanje (NS NAT) čija puna realizacija će biti rezultat zajedničkog rada ova dva ministarstva. Takođe, vrlo značajan za građane biće i nastavak digitalizacije što većeg broja usluga za građane i privredu, koja se sprovodi u saradnji sa UNDP-em- navodi se u saopštenju.

U svijetlu potpune digitalizacije javne uprave, ali i dodatnog unapređenja i kreiranja novih servisa za građane, na sastanku je donijet zaključak o formiranju operativnih timova od predstavnika ova dva ministarstva, koji će zajednički raditi na implementaciji navedenih projekata kako na normativnom tako i na tehničkom nivou.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:19