/ - FOTO MUP
06/09/2023 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić-Meken: Podrška za sajber bezbjednost i nastavak borbe protiv kriminala

Sagovornici su iskazali spremnost za dodatno intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, posebno kada je u pitanju borba protiv svih oblika kriminala, ali i profesionalna obuka policijskih službenika

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se danas sa novoimenovanom britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Don Meken.

Čestitajući ambasadorki na imenovanju, ministar Adžić je istakao očekivanje da će već prijateljski odnosi dvije zemlje u narednom periodu biti dodatno osnaženi.

- Dosadašnju dobru saradnju u bezbjednosnom sektoru potvrđuju brojni projekti, donacije i obuke koje su doprinijele kako jačanju sistema, tako i unapređenju kompetencija službenika i njihovim sposobnostima da odgovore na izazove u radu. Ministar Adžić se zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na podršci u poboljšanju uslova sajber bezbjednosti, na osnovu Memoranduma o razumijevanju koji je potpisan sa Vladom Crne Gore. Imajući u vidu da opasnost od sajber napada predstavlja i dalje izazov neophodan je odgovoran pristup i zalaganje za obezbjeđivanje što otpornijeg sistema- navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova biće i u budućem periodu kredibilan partner britanskim institucijama u borbi protiv bezbjednosnih izazova i čvrsto posvećeno borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, a iskustva Ujedinjenog Kraljevstva od nemjerljivog su značaja za Crnu Goru, poručio je ministar Adžić.

- Ambasadorka Meken, u prisustvu novoimenovanog vojnog atašea Entonija Kalunijata se osvrnula i na saradnju u oblasti odbrane, te izrazila zadovoljstvo, naglasivši da je Crna Gora pouzdan partner sa kojom UK ima poseban profesionalni odnos. Inteziviranje saradnje u oblasti odbrane je takođe jedan od zajedničkih prioriteta UK i Crne Gore, što UK pokazuje imenovanjem prvog rezidentnog vojnog atašea u Crnoj Gori- navodi se u saopštenju.

Sagovornici su iskazali spremnost za dodatno intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, posebno kada je u pitanju borba protiv svih oblika kriminala, ali i profesionalna obuka policijskih službenika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:02