/ - FOTO: UPRAVA POMORSKE SIGURNOSTI
08/08/2022 u 08:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija Uprave pomorske sigurnosti: Spasili Slovake, a jahtu doteglili do Zelenike

Jahta je, kako navode, imala problem sa oba motora

Još jedna spasilačka akcija Uprave pomorske sigurnosti- juče popodne spasili su slovačke državljanje sa jahte "Obsession", sa koja je dolazila iz Dubrovnika ka odredišnoj luci u Crnoj Gori.

Jahta je, kako navode, imala problem sa oba motora.

Razlog kvara motora je, po informaciji skipera, loš kvalitet goriva koji je prouzrokovao začepljenje dovoda za gorivo.

image
- FOTO: UPRAVA POMORSKE SIGURNOSTI

Operateri Nenad Tasić, Toni Tomašević, Milorad Krgović i Svetozar Bukilić su odmah locirali jahtu u blizini Vučije obale na ulazu u Bokokotrski zaliv iz pravca Budve, gdje ja jači zapadni vjetar jahtu bacao ka stijenama.

Obzirom da ljudski životi nisu bili ugroženi, uz koordinaciju sa SPG Herceg Novi, skiper jahte je u direktnom kontaktu ugovorio tegljenje to graničnog prelaza u luci Zelenika, gdje je jahta uspješno dotegljena. 

- Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, u narednih nekoliko dana nas očekuje pojačan sjeverni vjetar, e ovim putem apelujemo na turiste i građane da povedu računa o svojim plovilima i da ne izlaze na more kada je to nepotrebno a zbog loših vremeniskih uslova. Sve informacije potrebne za izlazak na more, prijavu nepravilnosti i vremenski izvještaj, nautičari i građani mogu dobiti na besplatan broj 129, koji je u funkciji 24 sata sedam dana u nedelji- naveli su iz Uprave. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:40