/ - FOTO: VLADA CG
04/07/2022 u 15:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasada Turske: Podržaćemo Ministarstvo kulture i medija u oblasti digitalizacije arhiva i muzejske građe

Ministarstvo kulture i medija će sa velikim zadovoljstvom učestvovati u realizaciji tih aktivnosti koje će se odvijati na nivou Crne Gore, rekla je Vlaović

Ambasada Turske u Crnoj Gori podržaće Ministarstvo kulture i medija u oblasti digitalizacije arhiva i muzejske građe, dogovoreno je tokom sastanka resorne ministarke Maše Vlaović i turske ambasadorke u Podgorici Songul Ozan.

Na sastanku je dogovoreno i organizovanje studijskih posjeta i edukacija od strane turskih eksperata kako bi unaprijedili rad institucija kulture i proširili već postojeću saradnju.

Ambasadorka je kazala da naredne godine Republika Turska slavi 100 godina postojanja, najavljujući da će tim povodom organizovati brojne aktivnosti sa prijateljskim državama.

„Ministarstvo kulture i medija će sa velikim zadovoljstvom učestvovati u realizaciji tih aktivnosti koje će se odvijati na nivou Crne Gore“, rekla je Vlaović

Koordinator TIKE, Abdulrahman Toprak, izrazio je posebnu zainteresovanost za obnovu zgrade Turskog poslanstva na Cetinju i smještanje Fakulteta dramskih umjetnosti u tom objektu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:20