Aleksa Bečić / - foto: VLADA crne gore
02/01/2024 u 14:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Bijelo Polje je model harmoničnosti naroda različitih vjera, nacija i kultura

To je ono što ovu opštinu čini simbolom suživota i dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa

Bijelo Polje predstavlja model harmoničnosti naroda različitih vjera, nacija i kultura i to je ono što ovu opštinu čini simbolom suživota i dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić.

Povodom 3. januara, Dana opštine Bijelo Polje, on je uputio je čestitke predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine Opštine Ernadu Suljeviću i svim građankama i građanima Bijelog Polja.

- Danas obilježavamo Dan Opštine i prisjećamo se važnog trenutka u istoriji Bijelog Polja - dana oslobođenja, dana kada su naši heroji, prije 79 godina, ponosno pokazali svoju istrajnost u borbi za slobodu, ideal kojem će i Bijelo Polje i čitava Crna Gora uvijek biti predani - naveo je on.

Opština Bijelo Polje  predstavlja turističko, kulturno i saobraćajno čvorište sjeverne regije naše zemlje, istakao je Bečić.

- Čuvajmo ono što nam je podarila priroda. Čuvajmo ono što su nam, kako kroz istoriju, tako i danas, podarili naši ljudi, koji uz sve razlike uspijevaju da složno i zajednički prevaziđu izazove s kojima se svakodnevno suočavamo. Čuvajmo naše prepoznatljive opštine, koje zajedno čine jedinstvenu cjelinu, obogaćenu različitim kulturama i znanjima, kakva je Crna Gora -  poručio je vicepremijer.

Bijelo Polje predstavlja model harmoničnosti naroda različitih vjera, nacija i kultura, naveo je on.

- I to je ono što ovu opštinu čini simbolom suživota i dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa. Uz iskrene želje da ova opština ostane prepoznatljiva po svom multikonfesionalnom i multinacionalnom skladu, i nadom za još boljim i bržim razvojem i napretkom Bijelog Polja, još jednom vam čestitam Dan opštine - zaključio je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 05:18