/ - DJORDJE CMILJANIC, VLADA
07/03/2024 u 13:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Svaki atak na ličnost žene napad na samu srž života

Povodom Međunarodnog dana žena, koji se već 113 godina širom svijeta proslavlja kao simbol borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena, upućujem najiskrenije čestitke svim ženama u Crnoj Gori.

- Neka nas današnji praznik podsjeti na značaj osnaživanja žena kao hrabrih i dostojanstvenih pregalaca i pokretača promjena, koje su neumornom borbom protiv svih oblika nepravde utkale svoje sudbine u biće naše zemlje i time nas obvezale da istrajemo u zalaganju za kreiranje ambijenta u kojem će se uloga i doprinos žena u društvu vrednovati na odgovarajući način, a svaki oblik diskriminacije i nasilja nad ženama biti adekvatno sankcionisan - naveo je Bečić.

Dodaje da "dboko ubijeđen da je svaki atak na ličnost žene napad na samu srž života, vjeruje da je borba protiv rodne diskriminacije i nasilja nad ženama naša zajednička odgovornost, a stvaranje društva jednakih mogućnosti naša zajednička obaveza".

- Uvjeravajući vas da u Vladi Crne Gore imate iskrene partnere u borbi za ostvarivanje pune ravnopravnosti u svim sferama društvenog života, još jednom vam čestitam Međunarodni dan žena -poručuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:30