Božović sa Vladimirom Obradovićem i Nedžadom Pinčićem / - SNP
22/01/2024 u 12:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović: Omogućiti lučko transportnim radnicima ranije penzionisanje

Božović navodi da radnici LT-a, takođe, rukuju zapaljivim i eksplozivnim materijama,i da postoji i visok stepen koncentracije rude, bakra, olova, cinka i ostalih materija koje se veoma negativno odražavaju na njihovo zdravstveno stanje

Predsjednik Kluba SNP-CIVIS Bogdan Božović kazao je da su oni kao klub razgovarali sa predstavnicima sindikata lučkih radnika Luke Bar. 

- Radnici Vladimir Obradović i Nedžad Pinčić su nas upoznali sa uslovima rada lučko transportnih (LT) radnika. Naime njihova radna mjesta pripadaju zoni opasnosti 1, u kojoj postoji velika mogućnost da postanu invalidi ili da izgube život - istakao je Božović.

Navodi da radnici LT-a, takođe, rukuju zapaljivim i eksplozivnim materijama,i da postoji i visok stepen koncentracije rude, bakra, olova, cinka i ostalih materija koje se veoma negativno odražavaju na njihovo zdravstveno stanje.

- Imajući u vidu navedeno, otvorena je tema oko stvaranja mogućnosti za njihovo ranije penzionisanje u odnosu na postojeće zakonsko rješenje. S obzirom na to da trenutno ima 44 radnika koji imaju ugovor za stalno, smatramo da to ne bi značajnije uticalo na rashodnu stranu budžeta kazao je Božović.

Radnici napominju da imaju podršku aktuelnog menadžmenta. 

- Izražavamo zadovoljstvo što građani sve više prepoznaju SNP kao partiju koja se istinski bori za prava radnika, fokus našeg političkog djelovanja će i u narednom periodu biti na socijalnim i ekonomskim temama - zaključio je Božović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:42