Братић са Гојковић / Саша Матић
14/05/2021 u 12:49 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Братићка се састала са Мајом Гојковић: Без обзира на околности, везе са Србијом остају братске

Културне везе је немогуће раскинути, поручује министарка

Без обзира на разне околности, везе између Србије и Црне Горе остају братске, а народ обије земље никад није престао да његује те односе, казала је министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић током посјете Србији.

Братић се састала са Мајом Гојковић, другим потпредсједником и министарком културе и информисања у Влади Србије.

- Културне везе и традиционалне односе је немогуће раскинути. Ми ћемо се трудити да радимо, уз поштовање различитости и свих грађана, на препознавању истакнутих дјелатника у области културе, без дискриминације, која је досад, у Црној Гори, била на снази“, казала је Братић.

На састанку је било говора и о могућем организовању заједничке изложбе Петра Лубарде, истакнутог умјетника чији рад је једна од веза између двије државе, те о пројектима оснаживања области заштите културних добара кроз конзервацију и рестаурацију.

- Србија поштује суверенитет Црне Горе, жели добру и отворену сарадњу са Црном Гором на свим нивоима власти, како би се започели нови пројекти у различитим областима - поручила је  Гојковић говорећи и о, раније започетим, пројектима из сфере културе чија динамика је успорена због пандемије коронавируса, а које треба поново покренути.

Како је најављрно, црногорска делегација ће данас обићи и Легат „Атеље Петра Лубарде“, у организацији Министарства културе и информисања Србије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:57