/ FOTO- LAZAR RUZIC
22/06/2023 u 21:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Camović Veličković: Raonić nije imao na šta da podnese ostavku, trebalo je samo da se spakuje

To što nije htio da se obrati medijima je poražavajuće, ali očekivano, poručila je ona

Potpredsjednica Savjeta RTCG Marijana Camović Veličković poručila je u emisiji Načisto na TV Vijesti je da je ostavka generalnog direktora Borisa Raonića trebala da se desi "momentom kada je stupila na snagu pravosnažna presuda"

- Raonić je prestao da bude generalni direktor i trebao je samo da se spakuje. Nema više ostavke, nema na šta da podnese ostavku jer nije više na funkciji. Ovo što se danas desilo je potpuno očekivano, jer se od kada ja na čelu RTCG javnosti obraća preko Fejsbuk naloga. Zatvorio je taj medij za sve što se unutra dešava. To što nije htio da se obrati medijima je poražavajuće, ali očekivano - rekla je Camović Veličković.

Raonić dao izjavu ODT-u, izbjegao novinare

Direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija Neđeljko Rudović kazao je da oni nijesu organ koji je nadležan nad RTCG.

- Mi na drugi način možemo da reagujemo uočavajući bilo kakve anomalije u radu Javnog servisa tako što ćemo pripremati zakonska rješenja koja bi išla u pravcu ispravljanja bilo kakvih anomalija. Očekujem da članovi Savjeta i generalni direktor nakon što bude poznat epilog tužilačke istrage koja je pokretnuta da u skladu sa tom odlukom i sudskim procesom povuku adekvatne poteze. Uloga članova Savjeta Javnog servisa i generalnog direktora da predstavljaju i da izađu u suret onomo što je njihova dužnost da vode računa o javnom interesu. Na koji način to rade - o tome sudi javnost. Oni su predstavnici građana koji su vlasnici Javnog serrvisa i oni u njihovo ime trebaju da postupaju na najbolji mogući način - rekao je Rudović.

Direktor Media centra Goran Đurović pručio oje da ako RTCG želi da bude uzor za ostale medije, i da bude taj koji traži istinu i informacije od javnih funkcionera, "ako prvi funkcioner Javnog servisa ne želi komunikaciju sa medijima, onda se postavlja pitanje kako možete da očekujete da vama sjutra da izjavu".

- RTCG sjutra može da ostane sjutra bez sagovornika. Ne očekujem da će podnijeti ostavku, očekujem da tužilaštvo radi svoj posao - rekao je Đurović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 12:35