Raonić / Foto: LAZAR RUZIC
31/05/2023 u 10:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CGO: Stekli se uslovi da Raonić momentalno ode sa pozicije generalnog direktora RTCG

Sve drugo predstavljalo bi grubo nepoštovanje sudske odluke, navode iz CGO-a

CGO cijeni da su se pravosnažnom presudom o nezakonitom izboru Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG, stekli uslovi za njegov momentalni odlazak sa te pozicije jer bi sve drugo predstavljalo grubo nepoštovanje sudske odluke.

- Materijalnu štetu po Budžet nastalu ovim nezakonitim izborom treba da snose solidarno Raonić i članovi Savjeta koji su ga glasali, i time napravili i reputacionu štetu. Tako bi se počela uvoditi odgovornost za nezakonite odluke i prevenirale ovakve negativne prakse u budućnosti. Koliko je RTCG ogrezao u sprovođenju klijentelističko-interesne agende potvrđuje činjenica da se u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 nije mogla čuti niti jedna riječ o pravosnažnoj presudi i nezakonitom izboru gen. direktora te kuće, a što je suprotno i javnom interesu, navode iz CGO-a.

Kako dodajeu, "ovako kompromitovan postupak mora biti ponovljen od početka od strane novog Savjeta, posebno imajući u vidu da je pitanje ispunjenja uslova bilo javno tretirano u vrijeme donošenja odluke, odnosno da su članovi Savjeta sa punom sviješću, ali bez savjesti, nezakonito postupali".

- Nezakonit izbor gen. dir. odraz je ukupnog stanja u RTCG-u koje karakterišu brojne kontroverze a na koje je Savjet RTCG nedopustivo ćutao i saučestvovao u njima. Ovo potvrđuje i da Savjet moraju činiti ljudi od integriteta, a ne oni koji su rezultat trulih partijskih kompromisa, zaključuju iz CGO.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:33