Фото: НПЦГ / - Фото: НПЦГ
24/03/2023 u 02:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dani Nacionalnih parkova danas i sjutra u Big Fashion-u

Najavićemo nastupajuću turističku sezonu i informisati sve zainteresovane građane o najznačajnijim aktivnostima i ponudama u svih pet zaštićenih područja, navode iz NPCG

Manifestacija pod nazivom Dani Nacionalnih parkova Crne Gore održaće se danas i sjutra u tržnom centru Big Fashion u Podgorici.

Na manifestaciji će biti organizovana prezentacija vještina i stvaralaštva dijela predstavnika lokalnih zajednica sa prostora NPCG.

- Najavićemo nastupajuću turističku sezonu i informisati sve zainteresovane građane o najznačajnijim aktivnostima i ponudama u svih pet zaštićenih područja, navodi se u saopštenju.

Konferencija za javnost na kojoj će se obratiti direktor NPCG Vladimir Martinović predviđena je za 11 sati u prizemlju tržnog centra.

On će prisutne medije informisati o aktuelnim događajima i aktivnostima, ali i budućim planovima Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore.

Posebna tema biće i Kampanja Stop krivolovu koja se sprovodi od 15. marta do 15. maja u cilju sprečavanja nelegalnih aktivnosti tokom ribolovnog zabrana u NP Skadarsko jezero, ali i podizanja svijesti javnosti o značaju očuvanja ovog nacionalnog parka.

Posjetioci će na izložbenim štandovima imati priliku da vide i kupe proizvode dijela lokalnih proizvođača sa prostora nacionalnih parkova, kao i da kupe promotivne godišnje ulaznice za neograničen broj ulazaka u svih pet NPCG po promotivnoj cijeni od 13,5 eura.

- Osmišljeni su i sadržaji za najmlađe, kao što su edukativne radionice i pitalice, sa ciljem upoznavanja djece sa prirodnim vrijednostima zaštićenih područja, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 04:55