/ - FOTO: OPšTINA MOJKOVAC
10/11/2023 u 21:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delić: Prenijeta moja nepotpuna izjava, nijesam bio uvredljiv

U objavi na Fejsbuku Delić ističe da razumije reagovanje predsjednika Opštine Žabljak Radoša Žugića, ali naglašava da je potpuni kontekst njegove izjave trebao provjeriti prije nego je reagovao

Predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić ističe da se na društvenim mrežama pojavila njegova nepotuna izjava koja je uvrijedila građane Žabljaka.

bjašnjava da je na sjednici Skupštine opštine želio da ukaže da je za razvoj grada pored turizma potrebna i industrija i uzeo Žabljak kao primjer, jer uprkos tome što je turističko mjesto ima problema sa nedostatkom mladog stanovništva.

Kako je pojasnio u njegovoj izjavi da će i "Mojkovac postati katun kao Žabljak" nije bilo ničeg uvredljivog niti ponižavajućeg, kako se to pokušalo plasirati javnosti.

- U svom izlaganju na sjednici SO Mojkovac povodom rasprave na temu rudnika Brskovo, ukazao sam na činjenicu da se Mojkovac mora razvijati ne samo turistički, već i industrijski, kako bi pospiješio razvoj ekonomije. Posebno sam istakao podatak da samo turizam nije dovoljan za razvoj jednog grada, i kao primjer naveo sam opštinu Žabljak. Podsjetio sam da ta opština, uprkos činjenici da je turističko mjesto ima ogroman problem sa nedostatkom mladog stanovništa o čemu svjedoči sve manji broj upisanih đaka i djece u školama i vrtiću. To se prije svega odnosilao na i na činjenicu, da je ta opština prostorno devastirana zbog nekontrolisane izgradnje bungalova, vikendica i slično- objasnio je Delić.

U objavi na Fejsbuku Delić ističe da razumije reagovanje predsjednika Opštine Žabljak Radoša Žugića, ali naglašava da je potpuni kontekst njegove izjave trebao provjeriti prije nego je reagovao.

"U svakom slučaju, vrlo rado ću kao i do sada obilaziti opštinu Žabljak i uživati u njegovim prirodnim ljepotama", poručio je Delić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:36