/ DNP
17/04/2023 u 12:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DNP: Država mora sankcionisati napadače, da se ne desi i nešto gore

Ovaj težak incident ni u kom slučaju nije, niti smije predstavljati sliku tog mirnog i gostoprimljivog grada, navode iz DNP-a

Demokratska narodna partija najoštrije osuđuje brutalno ponašanje grupice maloljetnika, koji su u Baru fizički napali dvojicu mladih sportista iz BiH, i jednom od njih pritom nanijeli i povrede zbog kojih će morati biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Ističu da je Bar uvijek bio i ostao prepoznat kao grad dobrih ljudi, vazda spremnih da srdačno prihvate i ugoste sve one koji vole taj grad dolazeći puna srca. Stoga, po DNP-u, ovaj težak incident ni u kom slučaju nije, niti smije predstavljati sliku tog mirnog i gostoprimljivog grada.      

- Uvjereni smo da ovaj incident nije imao bilo kakav nacionalni ili vjerski pečat, nego je samo rezultat postojećeg problema, djelovanja nekolike grupice agresivnih lica, prepoznatih u svjetlu maloljetničke delikvencije u Baru. Zbog toga je krajnje vrijeme da se konkretnije sankcionišu svi oblici takvog ponašanja, koje krnji ugled gostoprimljivog grada i svih Barana, koji zdušno osuđuju takav novi, flagrantan oblik vršnjačkog nasilja.

Država mora sankcionisati napadače, ali i napokon generalno stati na kraj agresivnom postupanju pojedinih grupica adolescenata, kako u Baru, tako i još nekim gradovima Crne Gore, da se ne desi i nešto gore, s nepopravljivim posljedicama. Mladi u našoj zemlji imaju pravo na miran život bez traumatičnih scena, a njihovo odrastanje mora se odvijati u znaku tolerancije i optimalnog razvoja ličnosti  - navode iz DNP-a.

Upozoravaju da je ovaj vandalski čin u Baru prelio čašu strpljenja, i da je potreban konkretan i urgentan odgovor nadležnih organa, jer vršnjačko nasilje ne samo da ne opada, nego uzima maha i u Glavnom gradu Crne Gore i drugdje, čemu se jednom mora definitivno stati na kraj!

- Niko nema pravo da brutalnim ponašanjem narušava ugled ne samo Bara, nego i cijele Crne Gore, u kojoj i domaći i svi gosti treba da se osjećaju kao u svojoj zajedničkoj kući - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:56