/ - MARAš DUKAJ - FOTO: MJU
30/11/2023 u 08:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj sa predstavnicima Svjetske banke: Podrška u procesu reforme javne uprave

Dukaj je upoznao predstavnike Svjetske banke o strateškim prioritetima i dinamici rada Ministarstva javne uprave

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, sa saradnicima, sastao se sa delegacijom Svjetske banke koju je predvodio šef Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Kristofer Šeldon.

Dukaj je upoznao predstavnike Svjetske banke o strateškim prioritetima i dinamici rada Ministarstva javne uprave. Posebno je istakao važnost saradnje Crne Gore sa Svjetskom bankom, i njene podrške u procesu reforme javne uprave i digitalizacije.

- Opšti cilj nam je uspostavljanje efikasne javne uprave, poboljšanje kvaliteta javnih usluga, kao i izgradnja administrativnih kapaciteta- naglasio je Dukaj

Ministarstvo javne uprave, učestvuje na sastancima Upravnog odbora (novog instrumenta Evropske unije), EU instrumenta za reformu (EURF), a jedan od implementacionih partnera kroz ovaj instrument je Svjetska banka, rečeno je na sastanku.

Dukaj je u tom smislu posebno istakao zainteresovanost za saradnju na projektima izgradnje efikasnog održivog i transformativnog javnog sektora koje finansira EU, a sprovodi Svjetska banka.

- Šeldon je konstatovao, da je došlo do vidljivih pomaka i iskazao spremnost za produbljenu i efikasnu saradnju Svjetske banke i Ministarstva u procesu reforme javne uprave. Ministarstvo javne uprave je i tokom prethodnog perioda održalo  niz sastanaka sa Svjetskom bankom u cilju definisanja podrške koju SB može pružiti procesu reforme javne uprave- navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:31