Gimnazija ”Slobodan Škerović” / - INSTAGRAM
16/02/2024 u 13:58 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gimnazija "Slobodan Škerović" ne ide u štrajk?

Za večeras je zakazana sjednica Sindikata podgoričke gimnazije, na kojoj će se konačno odlučiti da li zaposleni stupaju štrajk u ponedjeljak

Podgorička Gimnazija "Slobodan Škerović" najvjerovatnije neće štrajkovati, nezvanično saznaje Portal Dan.

Naime, sindikalna jedinica podgoričke gimnazije, kako nezvanično saznaje Portal Dan, istupila je iz Sindikata prosvjete i za sada je odluka da se ne ulazi u štrajk.

Ipak, kako je Portal Dan nezvanizno saznao, konačna odluka o tome donijeće se večeras, na sjednici Sindikata Gimnazije "Slobodan Škerović", koja je zakazana za 19 časova.

Naime, do odluke da se sastanak sindikata gimnazije večeras održi došlo je jer su neki profesori podgoričke gimnazije postavili pitanje sindikalne kolegijalnosti i solidarnosti sa kolegama iz škola koje su najavile štajk zbog neispunjenja Granskog kolektivnog ugovora.    

Podsjećamo, predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović je danas saopštio da će u štrajk stupiti 160 škola i 70 odsto prosvjetnih radnika, koliko ih je potpisalo saglasnost za štrajk.

Božović je naime, danas rekao da u nekim školama direktori već danima prijete zaposlenima otkazima ako se budu pridružili štrajku.

- Da, imamo štrajbrehera u prosvjeti koliko god hoćete. Prije nam otkazima, a prvi će stati u red za veće zarade - rekao je on.

Štrajk prosvjetara počinje u ponedjeljak: Nastavu neće održavati oko 70 odsto prosvjetnih radnika

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

27. april 2024 09:45