Sinjajevina - Margita / - GI SAčUVAJMO SINJAJEVINU
10/10/2023 u 17:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Građanska inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu" organizuje vikend na planini

Sinjajevina još nije odbranjena, za vikend novo okupljanje na Margiti

Građanska inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu" organizovaće predstojećeg vikenda, odnosno od 14. do 16. oktobra, tradicionalno okupljanje na Margiti u znak sjećanja na protest koji je održan 2020. godine i koji je trajao 51 dan, a kojim je spriječena namjera tadašnje Vlade da organizuje vojnu vježbu na Sinjajevini.

Tim povodom tokom vikenda, 14. i 15. oktobra organizovaćemo vikend na planini, gdje ćemo evocirati uspomene na 2020, ali i razmotriti dalje korake obzirom da Sinjajevina još nije odbranjena, uprkos brojnim obećanjima koja smo dobijali od sadašnjih članova Vlade. U subotu ćemo se okupiti i družiti na Margiti. U nedjelju 15. oktobra organizovaćemo i šetnju do Savinog jezera i Jablanovog vrha, a uveče ćemo uz logorsku vatru dočekati 16. oktobar. 

Pozivamo da nam se tokom vikenda na Sinjajevini pridruže svi oni koji su sa nama bili 2020. godine, kao i sve građane koji su u prilici i imaju želju da vide šta mi to branimo.

Iako pojedine strukture pokušavaju da nas ubijede da je Sinjajevina odbranjena, to nije istina, Sinjajevina je ugrožena i sada kao i 2020. jer je i dalje zvanično vojni poligon, a ne park prirode što je naš konstantni zahtjev.

Nažalost aktuelna Vlada otišla je i korak dalje, pa naše pašnjake i katune pokušava i da proda za postavljanje vjetroelektrana, a da pri tom nijesu obavili nikakvu konsultaciju sa lokalnom zajednicom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:33