Milan Sekulović i Milojko Spajić / Mreža X
23/01/2024 u 11:15 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Nema gradnje vojnih poligona na Sinjajevini

Drago mi je da sa Vladom dijelimo istu viziju vezanu za Sinjajevinu, a to je da ona bude poljoprivredno dobro koje će hraniti Crnu Goru, kazao je Sekulović

Premijer Milojko Spajić saopstio je danas da neće biti gradnje poligona na Sinjajevini.

- Još jedno obećanje ispunjeno - neće biti gradnje vojnih poligona na Sinjajevini - istakao je Spajić.

Predsjednik GI Sačuvajmo Sinjajevinu Milan Sekulović kazao je da premijerove riječi ohrabruju i da se nadaju da će uskoro i zvanično, nakon pet godina borbe, uspjeti da dođu do konačnog cilja, a to je Sinjajevina kao regionalni park prirode i bez vojnog poligona.

- Drago mi je da sa Vladom dijelimo istu viziju vezanu za Sinjajevinu, a to je da ona bude poljoprivredno dobro koje će hraniti Crnu Goru. Poljoprivreda je način na koji možemo ojačati i našu ekonomiju i smanjiti uvoznu zavisnost Crne Gore. Stoga najbolji garant bezbjednosti Crne Gore je proizvodnja hrane, a na tom planu Sinjajevina može dati najveći doprinos jer se na njoj može napasati preko 100.000 ovaca, najmanje 50.000 goveda i ostale stoke. Uspostavljanjem regionalnog parka prirode na Sinjajevini poljoprivreda ne bi bila ometena, već naprotiv mogli bi i da razvijamo ruralni turizam i na taj način pomognemo i lokalnu stočarsku zajednicu - kazao je Sekulović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:10