Градоначелник Котора Владимир Јокић / - Општина
21/11/2023 u 09:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić čestitao 21. novembar - Dan Opštine Kotor

Osjećajući snažan ponos na naše pretke i na sam Kotor, povlašćen sam da mogu da vama, drage sugrađanke i dragi sugrađani, uz čestitke za Dan grada uputim i čestitke za Aranđelovdan i za Gospu od zdravlja, poručio je

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Joković čestitao je građanima Dan opštine.

- Danas se sa neizmjernim pijetetom i ponosom sjećamo hrabrih boraca Druge dalmatinske i Prve bokeške brigade koji su prije 79 godina oslobodili Kotor od okupatora. Nošeni antifašističkom idejom, u anale ovih prostora zapisali su da pripadamo dijelu čovečanstva koji suštinski baštini univerzalne civilizacijske vrijednosti. Danas, sa zahvalnošću obilježavamo taj istorijski polet, tu svijesti o slobodi važnijoj od života i odlučnosti da svoj život dajete kao zalog trajanju bližnjih. Moralo se dogoditi da to bude poseban dan – i, naravno, u njemu su se istorijski susrela tri praznika, simbolično nas upućujući jedne na druge - kazao je Jokić.

Osjećajući snažan ponos na naše pretke i na sam Kotor, povlašćen sam da mogu da vama, drage sugrađanke i dragi sugrađani, uz čestitke za Dan grada uputim i čestitke za Aranđelovdan i za Gospu od zdravlja, poručio je.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:19