Klinički centar / Foto: KCCG
25/12/2023 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KCCG: Digitalni mamograf ponovo u funkciji

Ovlašćeni serviser je odmah preduzeo sve mjere i radnje i utvrdio da se radi o kvaru za čije otklanjanje je, pored značajnih finasijskih sredstava oko 120.000 eura, bilo neophodno i izvjesno vrijeme

Digitalni mamograf Odjeljenja za dijagnostiku dojke Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) od danas u punoj funkciji, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kvar je, kako je rečeno, otklonjen u četvrtak, 21. decembra, u petak je urađeno probno testiranje, a od danas pacijentkinje nastavljaju preglede na ovom aparatu planiranom dinamikom.

- Podsjećamo i ovom prilikom da je Klinički centar Crne Gore nakon kvara odmah preduzeo sve mjere i radnje za njegovo otklanjanje. Ovlašćeni serviser je odmah preduzeo sve mjere i radnje i utvrdio da se radi o kvaru za čije otklanjanje je, pored značajnih finasijskih sredstava oko 120.000 eura, bilo neophodno i izvjesno vrijeme, piše u saopštenju KCCG.

Dodaju da su do popravke aparata, zahvaljujući razumijevanju podgoričkog Doma zdravlja pacijentkinje bez pauze obavljale preglede na mamografu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a nalaze su očitavali radiolozi Odjeljenja za dijagnostiku dojke KCCG-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:56