/ FOTO SRĐA BOLJEVIĆ
26/04/2023 u 19:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KCCG: Sindikat zloupotrebljava poziciju kako bi ostvario ličnu korist

Sindikat slobodnih radnika je zatražio od Vlade Crne Gore da hitno smijeni direktoricu te zdravstvene ustanove Ljiljanu Radulović

Uprava Kliničkog centra Crne Gore je u svakom trenutku i sa velikim zadovoljstvom na raspolaganju svim nadležnim državnim organima da na svakom nivou odgovornosti položi račune za svoj rad i Vladi Crne Gore i Ministarstvu zdravlja i Upravi policije i tužilaštvu, navodi se u saopštenju Služba za odnose sa javnošću KCCG.

- To, međutim, ne mogu da kažu oni pojedinci koji danas upiru prstom u nas, a koji, ogrnuti providnim plaštom borbe za javni interes, zloupotrebljavaju poziciju s namjerom da ostvare ličnu korist. O njihovom činjenju i nečinjenju će se izjasniti nadležne institucije ka kojima smo ih procesuirali ranije, a što je bio i ostao princip u svakom slučaju i za svakog pojedinca, ma gdje se u sistemu nalazio, a u čijim smo radnjama prepoznali elemente o kojima je trebalo zvanično informisati Upravu policije-  poručuju iz uprave KCCG.

Sindikat slobodnih radnika je zatražio od Vlade Crne Gore da hitno smijeni direktoricu te zdravstvene ustanove Ljiljanu Radulović.

Iz KCCG poručuju i to da su kontinuirano posvećeni svim konstruktivnim akcijama sindikata koji djeluju u okviru KCCG, a kojih je pet, a kako dodaju, bez obzira na to da li, ponaosob, predstavljaju 7-8 odsto, 15 ili 30 % zaposlenih.

“U tom kontekstu je važno da naglasimo da je saradnja sa 90 odsto sindikalnih predstavnika zaposlenih na zavidnom nivou i da se bazira na partnerskom odnosu jer je zajednički cilj isti: unapređenje prava i statusa svih zaposlenih”, poručuju iz KCCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

27. april 2024 09:37