Ulenici i profesori iz Umjetničke škole svirali djeci  / -FOTO: Privatna arhiva
27/10/2022 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mališani iz vaspitne jedinice "Dragan Radulović" proslavili jesen uz "Muzički karavan"

Kroz pokret i muziku, djeca su imala priliku da uživaju u jesenjoj čaroliji, a cjelokupnu sliku dočarala je vaspitačica Maja Šćepanović u ulozi" Teta jeseni"

Mališani svih jaslenih grupa i jedne mlađe vrtićke vaspitne grupe u vaspitnoj jedinici "Dragan Radulović", JPU "Đina Vrbica", uživali su u proslavi jeseni uz "Muzički karavan".

Tim povodom u pomenutom vrtiću boravili su profesori i učenici umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" direktorica škole Tijana Ilić, profesorica violine Dajana Pavićević i učenici Nina Obradović- flauta i Andrej Sekulić- harmonika.

Radne sobe bile su ukrašene lišćem i drugim prirodnim materijalima (grančice, lišće različitih boja i oblika, voće), a radost djece je bila očigledna.

image

Mališani uživali u proslavi jeseni

-FOTO: privatna arhiva

Кroz pokret i muziku, djeca su imala priliku da uživaju u jesenjoj čaroliji, a cjelokupnu sliku dočarala je vaspitačica Maja Šćepanović u ulozi" Teta jeseni".

- Moj cilj je bio da na jedan nesvakidašnjji i zabavan način djeca steknu znanja o jeseni, a da pritom upoznaju i čuju zvuke različitih muzičkih instrumenata. Poznato je da muzika pozitivno utiče na sve sfere razvoja djeteta, naročito u ovako ranoj dobi - kazala je Šćepanović.

Istakla je da je ideja za realizaciju ovog programa, koji su prilagodili uzrastu, nastala tokom svakodnevne saradnje sa majkom djeteta koje boravi u starijoj jaslenoj grupi Tijanom Ilić, koja je direktorica muzičke škole.

- Jezik muzike svi razumiju. U vrtiću ima dosta male djece koja ne pričaju, ali svi su se razveselili, unijeli smo toplinu i sreću muzikom. Ovo je predivan i kreativan način rada s djecom. Meni, kao roditelju, puno je značilo da vidim osmjehe na dječjim licima i zahvalni smo vaspitačici Maji Šćepanović što nas je pozvala da budemo dio ovog prelijepog projekta - izjavila je Ilić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:03