/ - KCCG
10/11/2022 u 14:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Manifestacija "Dva točka za plavi krug" u nedjelju na Trgu nezavisnosti

Na štandu će medicinske sestre KCCG provjeravati nivo šećera u krvi, volonteri će djelili edukativni materijal i promotivne majice, a ljekari davati savjete i preporuke vezane za dijabetes

U nedjelju 13. novembra u 11sati na centralnom gradskom Trgu nezavisnosti održaće se manifestacija „Dva točka za plavi krug“, pocodom Svjetskog dana posvećenog borbi protiv dijabetesa - 14. novembra. Manifestaciju organizuje Savez dijabetičkih društava Crne Gore, uz podršku KCCG, Udruženja Biciklo.me i Bicikliničkog pokreta.

- Na tom mjestu će biti postavljen štand na kome će našim sugrađanima medicinske sestre KCCG provjeravati nivo šećera u krvi, volonteri će djelili edukativni materijal i promotivne majice, a ljekari davati savjete i preporuke vezane za dijabetes. Istovremeno će organizatori skupa davati izjave medijima koji će informisati o događaju, saopštio je direktor Interne klinike KCCG Đorđije Krnjević.

Kako je naveo, simbolično u 5 min do 12 sati, dakle 11.55 sati će krenuti promotivna vožnja biciklima rutom koja će biti obezbjeđivana od strane policije.

- U vožnji će učestvovati aktivisti, pacijenti, ljekari, zainteresovani gradjani. Pozovite svoje prijatelje, djecu, članove porodica, komšije da nam se pridruže. Vožnja će se završiti nakon priblizno 30 min na istom mjestu, dakle napravićemo krug kao simbol borbe protiv djabetesa, čime bi manifestacija bila završena. Pridružite nam se da zajednički upozorimo na činjenicu da je dijabetes sve prisutniji i da kao tiha pošast ugrožava sve nas. Podržimo naše pacijente, vodimo računa o našem zdravlju, promovišimo zdrave stilove života, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:07