Bjeković i Milatović / - SLUžBA ZA INFORMISANJE PREDSJEDNIKA CRNE GORE
07/09/2023 u 15:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović - Bjeković: Potrebno efikasnije djelovanje državnih institucija kod ostvarivanja i zaštite prava i sloboda

Institucija Zaštitnika ima značajnu ulogu u demokratskom razvoju crnogorskog društva, kazao predsjednik države

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore Sinišom Bjekovićem. Tokom sadržajnog razgovora, Predsjednik je istakao važnost misije koju ima institucija Zaštitnika u pogledu preduzimanja mjera za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori.

- Institucija Zaštitnika ima značajnu ulogu u demokratskom razvoju crnogorskog društva i u narednom periodu radićemo na intenziviranju saradnje, podršci osnaživanju institucije kroz stvaranje boljih uslova za rad i unaprjeđenja zakonodavnog okvira - kazao je predsjednik Milatović.

Na sastanku je iskazana obostrana spremnost da se dodatno unaprijede odnosi dvije institucije, naročito u dijelu koji se odnosi na predstavke i pritužbe građana i građanki koje se svakodnevno dostavljaju Predsjedniku Crne Gore. Pored toga, ukazano je na potrebu efikasnijeg djelovanja državnih institucija, kada je u pitanju ostvarivanje i zaštita prava i sloboda crnogorskih građana i građanki.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećem jubileju 20 godina od postojanja institucije Zaštitnika i Konferenciji "Ombudsmanske institucije u vremenu kriza" koja se organizuje krajem septembra tim povodom, na kojoj će predsjednik Milatović uzeti učešće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:55